Megkívántam a gyümölcslevest. Hogy kell azt csinálni?
Figyelt kérdés
2010. jan. 24. 13:39
2/9 A kérdező kommentje:
nemár, írja már le valaki.
2010. jan. 24. 13:46
4/9 anonim válasza:
A gyümölcsöt megtisztitod, feldarabolod, kevés vizzel (amennyi ellepi), egy csipet sóval, fahéjjal, szegfüszeggel meg izlés szerinti cukorral felforralod. 1 ek lisztet elkeversz 2 dl hideg tejjel, állandó keverés közben veleöntöd a forrásban lévö gyümölcsbe és pár percig kevergetve forralod (kis lángon, amig a leve kezd sürüsödni. Ekkor leveszed a tüzröl, néha megkevergetve lehütöd. Ha netán túl sürü, akkor kevés tejjel higithatod, ha teljesen kihült, akkor már eheted is.
5/9 anonim válasza:
Lehet egyféle vagy többféle gyümölcsből készíteni. Pl. alma v. meggy v. alma+mazsola, v. vegyesgyümi. Én mindent hámozok és magozok,csak enni kelljen:)Vízben felteszed főni,só,cukor,fahéj,szegfűszeg az ízesítéshez,majd ha megfőtt (pár perc) múlva leveszem a tűzhelyről,hogy ne zubogjon,és behabarom. Habaráshoz 2 dl tejben fél csomag pudingport (én vavíliásat szoktam) elkeverem csomómentesre, majd beleöntöm a levesbe,visszateszem,még főzőm vele,de már nem zubogtatom. Pár perc múlva kész. Kihűtéshez hideg vízbe teszem a lábast,s közben kevergetem,így a teteje nem bőrösödik be. Jó étvágyat!
6/9 anonim válasza:
Ez nekem is meghozta a kedvem hozzá ! :D
7/9 anonim válasza:
Én annyiban csinálom másképp mint az előzőek, hogy a pudingport a forró leves alappal keverem ki és ezt öntöm a többi léhez, és nem lisztes tejes habarással készítem hanem kizárólag főzőtejszínnel. Így selymes lágy íze lesz. És én még vaníliás cukrot is teszek bele egy csomaggal. A fahéjjal óvatosan bánj mert intenzív íze van, a szegfüszeget pedig teatojásba teszem és úgy lógatom bele, így főzés végén csak kiveszem, az íze belefő, de nem kell evés közben kerülgetni a szegfüszeget.
8/9 A kérdező kommentje:
hm, úgy látszik mindenki másképp csinálja. Van aki tejjel, pudinggal, van aki tejszínnel, a barátom anyja pedig tejföl+liszt-tel szokta szerintem az is finom.
Köszönöm hogy leírtátok, majd végigpróbálom mindegyik verziót :)
2010. jan. 25. 10:21
9/9 anonim válasza:
A fűszereket elég, ha kevés víben felforralod 5 percig. Majd sima szűrővel átszűröd, és csak a levét öntöd a levesbe. Tejet ne tegyél hozzá, mert nagyon tejes ízű lesz. sima habarással, akát tejföllel, akár tejszínnel finoman el lehet készíteni. Ha kihűlt, nyomj tálaláskor tejszínhabot a tetejére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!