Hogy kell meggylekvárt készíteni?
A megmosott és kimagozott meggyet tedd egy tálba,önts rá cukrot,és tedd hideg helyre,amíg levet nem ereszt. Egy éjszaka vagy néhány óra kell. Időnként kevergesd meg.
Ha már levet eresztett,turmixold össze ée főzd meg,amíg elég sűrű nem lesz. Keverj bele egy késhegynyi tartósítószert.( l kg-hoz) Tedd forrón az üvegekbe,zárd le az üvegeket és tedd száraz dunsztba.
A cukor mennyisége függ attól,hogy a meggy milyen svanyú,és milyen édesen szereti a párod a lekvárt. Általában egy kiló meggyhez 40-60 dk cukrot szoktak adni.
Még egy tanács: ha csak enni akarod a lekvárt,akkor jó a befőző cukor is,mert attól hamarabb megdermed.
Ha süteménybe is akarod majd rakni,akkor rendes cukrot használj. A befőzőcukor zselatint tartalmaz,és az sütés közben kiolvad a lekvárból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!