Ehhez milyen italt szokás adni?
Ne vegyél csak 1 üveg bort, 2 már fejenkét 1 üveg lenne, az már sok, ha nem beba-ni akartok.
Meghagyni meg gagyiság, ha felpattintasz egy üveg bort, érdemes meginni, mert akárhogy lezárod, a bor fölötti részből nem tudod kiszippantani a levegőt, tehát változni fog az íze.
Az eper tejszínhabbal nem túl intenzív desszert, nehéz hozzá olyan desszertbort választani, ami nem nyomja el.
Így marad a főétel, ahhoz választanék egy jó bort.
Sertéshúsokhoz, szárnyasokhoz fehérbor is jó lehet, vagy egy jó rozé, de vörösből is lehet jót választani.
Említetted az árat, annyit érdemes tudni, hogy mondjuk egy átlag bevásárlóközpont áraival számolva, akcióktól és egyéb szerencsés kivételektől eltekintve, nagy általánosságban egy értékelhető ízű fehérbor olyan 1500 ft-tól indul, egy hasonló kvalitású vörösre olyan 2200-2500-at mondanék, mint alsó határ.
Mindenképpen valami szárazat nézzél. Konkrétumokba azért nem megyek bele, mert a pontos ételeket se ismerjük, az ízléseteket se, meg a választékot se, mit lehet beszerezni.
Egyébként mellékesen nem rég kóstoltam pl ezt:
rengeteg íz van benne, és egységet alkot, tehát amellett, hogy viszonylag intenzív, egy harmonikus bor.
Tehát ha sokféle hús lesz sokféle fűszerrel, egy hasonló karakterű bort nem tudna a főétel jellegtelenné tenni, és ledominálni.
Pezsgőből nem cifráznám túl, egy nagy klasszikus, Hungária extra dry, azzal nem igen lősz mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!