Milyen gyakran iszol teát? Szoktál teakülönlegességeket venni?
Milyen teát fogyasztasz ? A boltban kapható általános,megszokott teákat ? Netről rendeltél már teakülönlegességeket ?
Megmondom őszintén,én leragadtam a Pickwicknél,amit gyorsan belehajítok a kosaramba,és ennyi,mostanában kezdem rendszeresen inni a teát.
Napi rendszerességgel.
Reggel egy bögre zöld teával indítok. (Leragadtam a lidis vaníliás zöldteánál)
Hideg időben napközben is elkortyolok egy bögrével. A kedvencem a Saga erdei gyümölcsös vagy birsalmás teája. De igyekszem variálni.
A gyümölcsteákat iszom csak. Mivel nem ízesítem semmivel. A sima fekete tea keserű lenne magában.
Néha kipróbálok herbáriából nem filteres gyümölcs teákat is, de ahhoz képest, hogy macerásabb, és drágább nem ad nekem plusz élményt.
Internetről nem rendeltem még, de nem is tervezem.
Minden nap iszok teát, csak feketeteát és "rendesre" főzöm. Tehát 1 csésze vízbe 1 filter. Családom egy egész kancsóhoz rak 1 filtert de úgy nem szeretem. Meg a gyümölcs teákat sem. Néha szoktam olyat is inni, ami nem filteres, hanem szálas (tehát teatojásban kell lefőzni). De ez macerásabb.
Különlegességeket nem rendeltem még.
Naponta többször is.
Taylors of Harrogate a kedvencem, ebből van most itthon Christmas spiced, Gunpowder és Raspberry. Pickwick nem jön be, Liptókból van még itthon úgy 10 féle, illetve szeretem az English Teashop teákat is. Ezek mindegyike elérhető itt az élelmiszerüzletekben -külföldön élek- így annyira nem kell rendelgetni
Naponta.
Filteres szemetet nem iszom (van benne max. 2-3% tea, és az is csak a legrosszabb minőség, amit teafűként már nem tudnak rásózni senkire). Sajnos ez igaz a patikai bevizsgált termékekre is.
Legtöbbször teás boltokban vásárolok. Általában télen a nem ízesített vörös / fekete és pu-erh, nyáron inkább fehér teákat iszom, hangulattól függően esetleg itthon termeszett mentával/cickafarkkal stb. kombinálva. Karácsony táján szoktam ízesített fekete teákat inni.
Megfázás stb. esetén jöhetnek a cickafark stb. teák, de azok sem filteresek, hanem teljes, termesztett füvekből. Gyümölcsteakeverékeim is vannak, de megbízható magánemberektől / kisvállalkozóktól veszem, nem filteresek.
Egyszerre legalább 10 féle teám van, évszak-, napszak-, hangulat- és társaságfüggő, hogy épp mit választok.
Mikor hogy, leginkább hidegebb időben heti 2-3 alkalommal, de néha nyaranta is csinálok és lehűtöm.
Elsősorban boltiakat veszek, pickwick, lipton, teakanne, gárdonyi.
Ha valamilyen vásárba keveredek néha vásárolok szálas teákat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!