Mit vigyek suliba tízóraira?
Már eléggé unom a kifli/kenyér + sonka/szalámi kombót. Gondoltam salátára, holnapra jégsaláta, kígyóuborka, piros paprika, kukorica mixre, de eléggé olyan semmilyen, nem lakató. Ha főtt tojást készítenék hozzá, az illene? Egyébként is bírná a tojás hűtés nélkül kb. 4 órán át?
Tanácstalan vagyok. Ha vannak ötleteitek, szívesen várom. Viszont annyi, hogy eléggé válogatós vagyok, az édeset, vagy paradicsomosat nem eszem.
16/L
Látom az èdeset nem szereted,de azèrt megosztom ezt a joghurtos ötletemet hátha.Èn imádom.
Este joghurtot össze keverek zabpehellyel,cukorral/mèzzel ízesítem,majd egy kis üvegbe rakok fagyasztott megyet/málnát(amit kicsit előtte megolvasztottam hogy ne legyen olyan fagyos) öntöm rá ezt a joghurtos keverèket.(Lehet jobban is rètegezni)
Hűtőbe berakom,majd reggel viszem a suliba. :)
Kibírja a tojás, de van kis hűtőtáska/zavskó +1 jégakku ;)
De pl rizskrokett, burgonyakrokett, lencsefasírt, gombafasírt, falafel, mini fasírtok, rántott párizsi, rántotthús, tócsni/röszti, halfasírt, tojástekercs, párizsi bundás csirke, tempurás zöldségek mind ehetőek hidegen salátához... de pl pár szelet tortillacsipszet is ehetsz hozzá vagy tortillachipsz humusszal
Vagy instant zabkását is vihetsz, a mülleres hideg vízben is oldódik és nem olyan drága, mint az egyadagosok- ehhez pl banánt és mogyoróvajat, fajéjas almát, áfonyát, fahéjas szilvát, mirelit vagy friss gyümölcsöket, kakaóport, mézet, csokit lehet dobálni.
Szendvicsek: pl croisant-ba, bagelbe, is lehet csinálni, vagy miniszendvicskék rizskenyérből, különböző búzakenyerekből, több különböző egy nap, akkor nem uncsi
Szendvicsbe: tojáskrém, körözött, sült máj (szárnyasok inkább), töpörtyűkrém, humusz, nutella, mandulakrém, spekulatius krém, mogyoróvaj, mandulavaj, lengyel tojás.
Saláták: zöldsaláta, majonézes saláták: pl. tésztasaláta, tonhalas saláta, krumpli saláta, hússalátatojássaláta, egyéb saláták: lencsesaláta, paradicsom saláta, svéd gombasaláta
Muffinok édes és sós verziókban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!