Mit vigyek az óvodába tízóraira?
Holnap fog először az oviban tízóraizni a lányom. Holnap, illetve a héten még nekünk kell a tízórait biztosítani a számára, tízórai után haza kell őt hoznom.
Mit vigyek neki?
elég válogatós, itthon nem is szokott igazán tízóraizni. Rosszul szoktattam, tudom, de bőségesen reggelizett 8 óra felé, fél 12-kor meg ebédeltünk, így simán kibírta, köztes étkezés max. egy-két szem keksz volt, ha volt egyáltalán.
Most az ovi miatt 7-kor van reggeli, 9-kor meg már viszik őket tízóraizni. Néztem ma, hogy a többieknek egy szelet barna kenyér volt megkenve, paprika és sajt volt mellé, és a bögrében kakaó volt, ha jól láttam.
Nem eszi meg se a sajtot, se a különféle megkent kenyereket (se margarin, se vajkrém, se húskrém, se májkrém).
Szia! Nekem különétkező a lányom, így minden nap csomagolok. A kenyerek, zsömlék, kiflik mellett ezeket szoktam vinni: saját termoszban kakaó, tejeskávé, vaníliás tej, tea, sajtos pogi, fornetti, kalács, joghurt és keksz, kakaós csiga, sajtos rúd, sonkás rúd, pizzás csiga.
A legegyszerűbb, ha odafelé bementek a pékségbe és választ.
Köszönöm!
A kakaós csigára, fornettire, pogácsára én is gondoltam, de ma láttam azt a pici szelet megkent barna kenyeret a többi előtt. Nálunk fő szempont az egészséges életre való nevelés az étkezésben is.
Nem fog az óvónő csúnyán nézni a kakaós csigám láttán? És a többi gyerek majd nem akarja azt enni, mint a lányom?
Reggelizni otthon kell, indulás előtt. Nálunk is így van.
A tízórai pedig 9 körül kezdődik.
Én amit vinnék: joghurt, joghurtital, banán, tejszelet, alma, keksz.
Ha állandóan kakaóscsigát, fornettit stb viszel, akkor csúnyán fognak nézni, ami huszadrangú amellett, hogy a gyerek gyomra tönkremegy. Heti 1 kakaóscsiga vagy fornetti viszont simán belefér!
Egyik fiam szintén nem "kenyerezik" tízóraira, nem eszi meg és kész, nem tudok mit csinálni. Rendesen reggelizik és tízóraira egy yoghurt+ valamilyen gyümölcs megy általában (mármint itthon, mert az oviban nem úgy van az étkezésünk mint nektek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!