Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ha forróvízbe szimplán beletes...

Ha forróvízbe szimplán beleteszem a rizst, az milyen lesz?

Figyelt kérdés

Nagyon rossz vagy teljesen ehető?

(analfabéta vagyok ja)


2019. jan. 14. 16:48
 1/10 anonim ***** válasza:
71%
Ha zacskós gyors rizs akkor oké. Rizs fajtától is függ ,hogy hogyan kell főzni.
2019. jan. 14. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
55%

Ha már nem ég alatta tűz, akkor össze sem fogod tudni rágni (persze, ha már nem félig kész rizsről van szó).


Viszont akkor, ha forróvízbe rakod a rizst és ég alatta tűz pár percig simán jó. Ha sót teszel a vízbe még íze is lesz.



A rizst mi vagy pergősre vagy összeálltra főzzük. A pergősnél felforralt vízbe beleöntjük a rizst és addig főzzük, míg megpuhul.


A másik fajtánál pedig annyi vizet adunk hozzá, hogy elfő alatta, mire megpuhul.

2019. jan. 14. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ehetetlen.
2019. jan. 14. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
81%

Szar.

A rizst először valamilyen zsiradékon kell megfuttatni és amikor már nem üveges, akkor ráönteni a rizs mennyiségének 1,5-szörösét, megsózni, összekeverni, lefedni és a legkisebb fokozaton (gáz esetén lángelosztón) készre főzni.

Menet közben nem kavargatni, ha nem elég puha, lehet hozzátenni egy kevés vizet.

2019. jan. 14. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 Mansour ***** válasza:
67%
Akinek nincs gyakorlata a rizsfőzésben, annak nem is rossz módszer bő sós vízben megfőzni a rizst, a tésztához hasonlóan. De nagyon oda kell figyelni, 10 perc főzés után már gyakran kóstolgatni kell, hogy jó-e, mert könnyen péppé tud főni. Ha már jó, azonnal le kell szűrni.
2019. jan. 15. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
49%

#5

Igazad lenne, csakhogy a mondás szerint "Ismétlés a tudás anyja!" ha valaki egy rossz módszert alkalmaz rendszeresen, akkor az fog rögzülni. Egyszerűbb elsőre a jó elkészítési módot megtanulni és utána azt gyakorolni, míg rutinná nem válik.

2019. jan. 15. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 Mansour ***** válasza:
100%

"Egyszerűbb elsőre a jó elkészítési módot megtanulni és utána azt gyakorolni, míg rutinná nem válik."

Ez is igaz, de erre nincs mindig idő/lehetőség. Jó ha van a tarsolyban egy nem olyan tökéletes, de egyszerűbb módszer, ami szükség esetén alkalmazható.

2019. jan. 15. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
50%

Én se szrozok pirítgatással, jól átmosom, és kifőzöm bő vízben. Még sose ragadt össze.


Ha csak simán forró vízbe teszed, az aligha fog megpuhulni, inkább főzd. Zacskós rizshez nem kell tudomány, rá van írva, hogy mennyi vízbe kell tenni, és mennyi ideig, azt nem lehet elrontani.

2019. jan. 15. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszi srácok


Úgy gondoltam, hogy már forrásban lévő vízbe teszem bele és továbbfőzöm, aztán alacsonyabb lángon a végén meg hagyom a fedő alatt állni. Ezt akár leírhattam volna a kérdésben is, de én ott is igy gondoltam :D


Köszi a válaszokat

2019. jan. 15. 17:05
 10/10 anonim ***** válasza:
Én így szoktam főzni, nekem ezt jelenti a rizs, de aki a hagyományos olajon megpirított rizs ízét keresi, nem biztos, hogy elég finomnak fogja tartani.
2019. jan. 16. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!