Mit készítsek a vendégeimnek?
Kissé gondban vagyok, mert az ünnep előtt végig dolgozom, 24-én egész nap látogatóban leszünk, 25-étől pedig folyamatosan vendégeim lesznek. Egész napos bulik. Egyelőre azt sem tudom, hogy mikor vásárolok be, de azt majd megoldom. Lényeg, hogy valami ötletet adjatok már nekem, hogy mi legyen a menü. Valami olyan kellene, amit elő lehet készíteni, mert napokig tartó sütés-főzésre nem lesz lehetőségem. Mindenki eszik húst, senki nem allergiás, szóval nem kell külön főznöm senkinek. Sütire szerintem már nem futja az időből, de ha van arra is egyszerű ötlet, örülnék neki.
Egyszer 8-an leszünk, másnap csak 6-an.
Húsleves vagy halászlé "elvan magának" amíg a többit megcsinálod.Javasolnám a csirkemelltortát,azt előző este összerakhatod,másnap csak sütni kell.Ha van kuktád,köretnek a rizs jó,10 perc a munka,egy óra múlva kész.
Hány fogást szeretnél?
Rántott karajroládokat is előkészítheted előző nap,bepanírozva elvan a hűtőben sütésig.Sőt,bármi rántott dologban gondolkodhatsz így...
Itt egy jó recept, ezt elöre meg lehet csinálni, csak esetleg átpirítani kell tálalás elött:
Sütinek meg zserbót csinálhatsz több nappal elöbb, még finomabb lesz, mint aznap.
-Töltött káposzta – napokkal korábban elkészítheted és melegítve még finomabb.
-Osso buco – ez az étel is akkor a legfinomabb, ha pár nappal hamarabb elkészül, jól átjárják az ízek. Nagy előnye még, hogy amíg a sütőben sül, te mással foglalkozhatsz.
Az én mentőövem az ilyen esetekben, amit elkészíthetek előre a Hentes tokány.
Amivel nem kell sokat foglalkozni, csak beteszem a sütőbe
Különleges sült csirkecombok
Desszertnek ajánlom, mert ez is akkor jó, ha teljesen kihűl, és igazán egyszerű, de isteni finom.
Ha szorít az idő, szerintem húsevőknél egy jó marhapörkölttel, tarhonyával nem lehet mellé nyúlni és azt előző nap is elkészítheted. Megfőzöl egy nagy adagot, jó lesz az mindkét napra. Max a tarhonya legyen friss. Lehet ezért most le leszek pontozva, de szerintem egy jól elkészített marhapörkölt is lehet ünnepi és lehet gusztusosan szervírozni. Mindenképp legyen valami előétel, pl. Francia hagymakrém leves, amit kis levescsészékben tálalsz pirítóssal, bagettel. Ezt sem nagy ügy elkészíteni.
Sütit én biztos rendelnék inkább, pl. zserbót, hókiflit.
Ha nem akarsz pörit, akkor szintén kevés munkával jár ha valami egyben sült húst készítesz. Például egészben sült bőrös karaj sörrel locsolgatva, fokhagymával megtűzdelve. Sokáig kell sütni hogy omlós legyen (egy ideig párolni alufólia alatt) de nincs más dolgod vele, mint időnként locsolgatni. Ezt berakod reggel a sütőbe, megsül mire mennek a vendégek, és közben tudsz mással foglalkozni. Előételt, levest már előző nap elkészítheted, és szerintem nem tragédia, ha kicsit várniuk kell míg megsül a hús. Addig legyen nasi. Ha egész nap ott lesznek, nem is várható el, hogy a frissen sült rögtön az asztalon legyen.
Hát vagy rendelj, vagy dolgozz előre jóval. Hideg tálakat napokkal előtte megtudod csinálni, amit meg ki kell sütni, azt aznap frissen. :)
Ha nincs időd se bevásárolni, rendeld házhoz a terméketet - belölve rajta, hogy mikor hozzák ki (amikor otthon vagy).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!