Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Jártál már úgy, hogy az...

Jártál már úgy, hogy az eladó/pincér “kijavította” a rendelésedet?

Figyelt kérdés
Velem most történt, hogy kértem a kisboltban (Németország) két zsemlét és két bagettet. Itthon veszem ki a zacsiból, hát látom, hogy kaptam két zsemlét és két boulettet (fasírt) 😂 Biztos gondolta, hogy minek venne valaki zsömlét bagettel, nyilván ő értette rosszul, vagy a buta külföldinek ilyen erős akcentusa van :D Veletek volt már hasonló?
2018. nov. 22. 14:39
 1/9 anonim ***** válasza:
94%
Egyszer más ízű fagyit kaptam, reklamáltam is. Emberek ők is, tévednek, rosszul hallanak... Nem árt ellenőrizni. Pénzt is adtak már vissza rosszul rengetegszer, nem látják, hogy konkrétan mit veszek, érdemes ügyelni.
2018. nov. 22. 14:59
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez bárhol előfordulhat.
2018. nov. 22. 15:49
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nemrég négy darab csirkecomb filét kértem, és kaptam egy kiló pulykacombot. Összekeverhették valaki máséval, sokan álltak sorba és a pultos szerintem valaki más csomagját nyomta a kezembe. :-) Előfordul ilyen, ők is emberek.
2018. nov. 22. 18:03
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én a másik oldalról írok. Régebben egy kis hamburgerezőben dolgoztam, és még nagyon az elején baromi nehéz volt mindent észben tartani, nagy volt a pörgés. Egy pasi rendelt egy jól megpakolt hamburgert, szinte minden lehetséges feltétet belerakatott, amit lehetett, én pedig szépen bele is pakoltam - az "alap" dolgok közül viszont mindent kifelejtettem. Se husi, se kecsap nem volt benne, és a zöldségek is hiányoztak. Amikor szólt, természetesen kijavítottam a hibát.
2018. nov. 22. 19:03
 5/9 anonim ***** válasza:
77%

Igen jártam már igy. De sose volt probléma. Illedelmesen szóltam és bocsánatkérés kiséretével kijavitották a hibát.

A legviccesebb talán Bécsben volt. zacsit kértem a kajárhoz, hogy eltegyem, ő pedig poharat adott. :D

Az eladó is külföldi volt, én meg duplán rossz vagyok mert nem csak akcentusom, hanem "tájszólásom" is van. (Kedvencem a pékségekben LKW-t kérni. Tudom hülye sváb vicc.)

2018. nov. 22. 19:38
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom csam félrehallotta! Tapasztaltam már ilyet. Meg olyat is, hogy nem értette. Németül kértem egy osztrák kisvárosban. De nem értette mit akarok. Végül elmutogattunk egymásnak.
2018. nov. 23. 03:28
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

#3. voltam. Hasonló esetem nekem is volt, mint az 5-ösnek.

Németországban egy kiló sertéscombot kértem (legalább is azt hittem). Tepsis húst akartam sütni ugyanis. Az eladó ki is emelte a pultból a húsdarabot amit kiválasztottam, majd eltűnt vele valahová az ajtó mögött. Vártam vártam, nem tudtam mire, majd egyszer csak megjelent a kiválasztott húsommal.... hackfleisch formájában. Ergo ledarálta.

Nem szóltam semmit, mert nem tudtam hogyan, nem volt meg hozzá a nyelvtudás, és azt sem tudtam, hogy én mondtam -e valamit rosszul. Minden esetre én biztos nem mondtam hogy darált hús, mert akkor még nem ismertem ezt a szót. Lehet ő kérdezte én meg rábólintottam a nem tudom mire. :-D

Így aztán változott a menü, fasírtot sütöttem aznap.

2018. nov. 23. 07:19
 8/9 anonim ***** válasza:
84%
Igen, nyaraláskor egy étteremben párom először grillezett csirkét kért, amihez egy csomó gyümölcsöt, pl. sült ananászt is adatak. Mikor másodjára mentünk én is olyat akartam, és csak az ujjammal mutattam az étlapon, hogy ilyet szeretnék. Pont alatta volt egy másikféle csirke, és olyat kaptam. :( Félreértés volt, végül is, úgyhogy nem reklamáltam, de így nem ettem sült ananászos csirkét.
2018. nov. 23. 07:55
 9/9 anonim ***** válasza:

A kérdésre: nem "kijavították" a rendelésedet, hanem csak így értette.

Németországban teljesen normális dolog, ha valaki akár 5 különbözö fajta zsömlét kér, senkinek eszébe sem jutna,h ogy "húsféle" is kell hozzá!

Feltehetöen te sem ejtetted tisztán, ö meg félreértette.

2018. nov. 23. 08:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!