Angliába vagy Irországba érdemesebb kimenni most dolgozni?
Egész ideáig Angliában gondolkodtam, de az EU-s kilépés meg a külföldiutálat most kicsit túl sok lett nekem és Anglia mellett el kezdtem fontolgatni Irországot is.
Van valaki akinek van tapasztalata mindkét országgal? Nincs szakképesítésem, de jól beszélek angolul és van 1 év tapasztalatom telefonos ügyfélszolgálatosként. Angliában könnyen felvesznek bolti eladónak vagy étterembe pincérnek? Átlagban kb mennyi idő amíg az ember talál munkát?
A másik kérdés, hogy a jelenlegi állás szerint úgy van, hogy még ha két év után ki is lépnek, aki a kilépés előtt ment oda dolgozni az maradhat utána is, mégha nincs képesítése is, ugye?
Írországot én nem nagyon venném jó helynek. Rendkívül instabil gazdasági helyzet van. A brit gazdaság még a Brexittel együtt is jelentős előnyben van. Nem mellesleg az infrastruktúra, lehetőségek száma messze nagyobb az UK-ban, lévén Írországban csak 5 millió ember él. A külföldi utálatot meg a média fújja fel, nem is kicsit. Eddig is voltak apróbb balhék, csak ugye a média nem kapta fel ennyire. Most a brit sajtó nagy részében a Brexit pártiak lekicsinylése, rasszistaként való beállítása a menő, és sok tájékozatlan el is hiszi.
Lehetőleg minél előbb gyere ki, mert a 2 lehetséges miniszterelnök közül az egyik azt ígérte, hogy a szeptember 9-ig érkezettek védettséget élveznek, az ezután érkezettek nem. a 2 éves kilépési folyamat ellenére. a másik jelölt idén még nem is akar tárgyalni a kilépésről. minél előbb itt vagy, annál nagyobb az esélyed hogy maradhatsz.
Milyen pecsétet???
Szerintem inkabb maradj otthon ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!