Mennyit keres Budapesten havonta egy bolti eladó vagy egy pincér érettségivel illetve érettségi nélkül?
Eladónak nem veszik fel az embert érettségi nélkül ÁLTALÁBAN, pincérnek ha meg van a szakmája, akkor lehet, mert nagy a hiány belőlük. De ha már felveszik, akkor nem tesznek különbséget szerintem a fizetések közt a végzettség miatt.
Nyilván mindenhol más a fizetés.
Netto 120-150 körül lehet mindkettő, 8 órában.
1
nem tudom honnan merítkezel, de ilyen blődséget rég nem hallottam, olvastam. Kereskedelmi szakmunkásképzőben végzett fiatalok nehogy már ne dolgozzanak a szakmában mint eladó mert nem kaptak érettségit. Pincérnek meg aztán valóban megválogatják, hogy kit engednek az asztalhoz. Talán az érettségi ott sem sokkal inkább a külső megjelenés az ami dominál.
Te nagyon el vagy tájolva, kereskedelmi szakmunkásképző nem létezik, nem tudom fel-e tűnt, hogy kormányunk már rég beszüntette a szakmunkásképzőket, és maximum csak szakközépiskolák vannak, ahol érettségit is kap az illető.
Dolgozott ismerősöm szállodában, és hidd el, több pincérnek nem lesz érettségije, mintha bemennél egy media markt-ba vagy egy lidl-be és végigkérdezgetnéd az eladókat.
Viszont az NFSZ folyamatosan szórja a pénzt többek közt munkanélküli emberek pincérképzésére, mert hiányszakma, na oda tényleg nem kell érettségi.
Nem kéne ennyire magas lóról beszélni, ha ennyire nem vagy képben semmivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!