A mélyhűtőből kivett étel mennyi idő alatt olvad fel? Felolvadás után visszatehetem?
Sziasztok! röviden a történet: mamám adott nekem káposztát (káposztás tésztához valót), azt mondta mélyhűtőbe tegyem. Holnap szeretnék enni ebédre. Még sose olvasztottam fel semmit mélyhűtőből, szóval fogalmam sincs, mennyi idő alatt olvad fel, és hogy a mélyhűtőből sima hűtőbe kéne-e áttennem, vagy egyenesen a konyhapultra kitehetem x órára? És aztán vissza lehet fagyasztani, vagy meg kellene ennem mindet? (Elég nagy adag, nem tudom megenni mindet)
Mennyi idő alatt olvad fel?
Köszönöm előre is!
Nem ajanlatos visszafagyasztani a már egyszer kiolvasztott dolgokat.
Én húst szoktam kivenni felhasználás előtt 3 órával kb és langyos vízbe teszem és simán felolvad. Írtad hogy nagy adag,lehet hogy ez is ilyen mód olvadna fel,vizzel.
Adott ételtől függ, óriási szórás lehet, minek mennyi idő kell, vagy visszafagyasztható e.
A reszelt dinsztelt káposzta szerintem aránylag hamar kiolvad, de ez sokmindentől függ, pl az alakjától nem kell hozzá atomfizikusnak lenni, pl egy vékonyra ellapított valami gyorsabban kiolvad, mint egy gömb.
A visszafagyasztást általában érdemes kerülni, több okból is, de egy ilyen pirított káposzta esetében nagyjából tökmindegy, ha vissza is fagyasztod. Az már se az állagán se a minőségén, se kórokozók szempontjából nem igazán jelent semmit.
Aki más mond, az egyszerűen nem tudja miről beszél, lásd egész fej káposzta a fagyasztóban...
Minden esetre logikusabb alapból olyan adagokban lefagyasztani, ahogy később fel akarod használni, szóval ha nem fagyasztva kaptad, akkor magadnak lőttél egy öngólt azzal, hogy egyre fagyasztottad le.
Kicsit megolvad, késsel tudsz belőle lefaragni, a közepét meg ami nem olvadt fel, nyugodtan rakd vissza, garantálhatóan semmi baja nem lesz, semmilyen szempontból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!