Ti ismerték olyan embereket, vagy ti esetleg vagytok olyanok, hogy esztek húst, kivéve vadhúst?
Én.
De húst is csak olyan formában, hogy ne legyen felismerhető az állat. (Fasírt, rántott hús)
De egyre inkább elhagyom ezeket is, mert nem is kívánom igazán.
Azt nem jelentem ki, hogy vegetáriánus leszek, mert mihelyt korlátok közé szorítanak, vagy én szorítom magam azok közé, rögtön azon kezdek filózni, hogy mennyire hiányzik ez vagy az.
Én nem eszem vadat.
Több mint 8 milliárd ember él a Földön, alig jut élettér a vadaknak, van éppen elég gondjuk , az egyik legnagyobb kihalási hullám van a Földön.
Kib-szott inkorrektnek tartom nem étkezési célra tenyésztett állatokat enni.
Tudom hogy ez nem megoldás, de legalább közvetlenül ne a vadállatokat zabáljuk már, ha már közvetett módon ezerféleképpen irtjuk őket.
"alig jut élettér a vadaknak, van éppen elég gondjuk , az egyik legnagyobb kihalási hullám van a Földön.
Kib-szott inkorrektnek tartom nem étkezési célra tenyésztett állatokat enni."
Feltalálták a vadgazdálkodást.
Kötelező gyéríteni a vadállományt, vannak "tenyésztett vadak" fácán, vadisznó stb..
A vadászok nem a kedvük szerint lövöldöznek.
Nem eszem vadhúst,mondjuk marhahúst se.
És igyekszem a csirkére és halra szorítkozni...
A családom se eszik vadhúst.
Volt ilyen kollégám, igen. Bezzeg az ipari állatkínzás termékeit ette... Nekem szimpatikusabb a vadhús evése, az legalább élt előtte. Bár egy házi disznó sokkal jobban ízlik, de az az egyik kedvenc intelligensebb, kedves állatfajom, s végülis húst nem muszáj enni...
Úgyhogy alapvetően kerülöm a húst, számos okból. Az én csekély fogyasztásom miatt igazán nem kell félteni a vadállatokat. A sok élelmiszeripari húst evőktől jobban, hiszen ahhoz jóval több földterületet kell elvenni a vadállatoktól, akik így folyamatosan halnak ki.
Nem mondom, hogy go vegan, mert én se csinálom, de az a jó irány ekkora túlnépesedésnél...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!