Tudnátok írni egyszerűbb de nem hétköznapi ételeteket?
Zöld hagymát kis olajon/vajon megpirítani, tejföl+kis tejszín bele (ha van creme fraise az is jó), átmelegíteni, apróra vágott füstölt lazacot és esetleg pezrezselymet vagy kaprot bele, nem kel főzni, csak összemelegíteni.
Főtt tésztával tálalni
Az egyik kedvenc hiperegyszerű receptem, ami nem tésztaétel:
- csirke/pulykamellfilé
- fokhagyma
- szárírott paradicsom olivaolajban ( [link]
- tejföl
A szárított paradicsomos üvegből egy kis olivaolajat ráöntök a serpenyőre, rádobom a fokhagymát, utána a félbevágott szárított paradicsomokat (2 főre az üveg felét teszem bele) aztán a csirke/pulykamellet. Amikor már kifehéredett a hús és majdnem kész, lejjeb veszem a lángot, hozzáadok 1-2 evőkanál tejfölt (attól főgg, mennyi hús van benne), elkeverem, megrotyogtatom egy kicsit és kész is. Rizzsel szoktam enni. 15-20 perc alatt kész van és imádjuk.
Gombás rizottó, sütőtökös rizottó
Penne all'arrabbiata
Tonhalas spagetti:
Kb 300 g konzerves tonhalat lecsöpögtetsz, a tűzhelyen kis olajon, hagymán, fokhagymán megpirítod (3 perc). Sózod, borsozod, utána egy konzerv paradicsomot teszel rá (én egész paradicsom konzervet szoktam venni, mert a daraboltban gyanúsan sok paradicsomvég szokott lenni). Elkevered, bazsalikommal ízesíted, és 4-5 percig tovább főzöd.
25 dkg spagettit főzöl ki, és a tonhalas szósszal összekevered. Sajttal mehet ez is, de nélküle is jó.
Ez már tényleg konyhai analfabétáknak való recept: camembert, vagy brie sajtot kicsit bedobos a mikróba, hogy egy ici-picit megolvadjon, majd ugyanezt teszed diófagyival is. A sajtot tányérra teszed, ráöntöd az olvadt diófagyit, ő lesz a dióöntet. :) Krumplipürével isteni.
Szerintem amúgy gesztenyefagyival is működne.
Tepsis krumpli.
Egy tepsit vékonyan kikensz olajjal. Kb. 1,5-2 kg krumplit megpucolsz, karikázod. 15-20 dkg zsírosabb szalonnát kakastaréjra vágsz, egy szép szál szárazkolbászt szintén karikára. A tepsi aljába fekteted a szalonna felét, rá egy sor krumplit, arra a kolbászok felét, még egy sor krumpli, rá a kolbi másik fele, harmadik sor krumpli, és a tetejére a maradék szalonna.
Kb. 1 óra sütőben, és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!