Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Melyik tortából egyszerűbb...

Melyik tortából egyszerűbb megcsinálni a söröskorsó formát? Illetve melyik finomabb?

Figyelt kérdés

Az egyik egy barackos túró torta, ami úgy néz ki hogy vékony piskótán van rajta egy vastag túrókrém és azon barack szeletek.


A másik narancs torta amit úgy képzelek el, hogy 4 piskóta lap közé töltenék narancs krémet, a tortát magát is a krémmel bevonnám és a tetejére narancs szeletek.


A kivitelezést mindkét esetben úgy képzelem el, hogy a piskótát tégla lap alakúra sütöm, az alját miután megsült, kissé lekerekítem.A krémet a külsején vagy ugye a túrós esetében az egész krémet, úgy alakítanám, kenném hogy kicsit domború legyen.Rá pakolom a gyümölcs szeleteket, cukormázból berácsozom hogy meglegyen a korsó jellegzetes négyzetes mintája.Majd az egészet bevonom színtelen torta zselével.A korsó tetejére, cukormázból megcsinálom a sörhabot.

Na kérdés, hogy az elképzelés melyik tortával kivitelezhetőbb szebben.

Illetve melyik finomabb?Mert a barack az konzerv lenne, ott az ízzel nincs gond, na de a narancsról amikor veszem honnan tudom hogy finom édes, és nem fanyar??


Illetve még egy segítséget kérnék.A korsó fülét hogy csináljam?Gondoltam arra hogy egy vastag piskótából kivágnám, és a krémmel meg zselével oda ragasztanám, de ott marad az, nem válik le?


2012. jan. 30. 05:37
 1/3 anonim ***** válasza:
75%

A korsó részt inkább két őzgerinc formában sütném. A kettő össze "ragasztva" krémmel korsó formát adna.

Ha a végét levágod,abból kitudod alakítani a fület.

Ha vajasan készíted a krémet,akkor azzal hozzáragaszthatod. Először a fület ragaszd rá,és utána vond be a tortát a krémmel,mert akkor jobban tart. Ha kifagy,akkor nem fog leesni.

2012. jan. 30. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

egyik nehezebb, mint a másik

formatortánál az a lényeg, hogy sok piskóta legyen benne, hogy legyen mit faragni, a baracknál a krémet csak akkor tudod így formázni, ha tömény vaj (ahogy előttem is mondták), mert az összetartja, de az az ízét rontja

esetleg ha lenne ilyen vékony kapcsos henger formád, hogy abba töltsd és kifagyaszd, de gondolom nincs

a narancs, elkészítés szempontjából szimpibb, de előbb töltsd be, fagyaszd ki és utána kerekítgesd, a továbbiakban nem egészen értem, hogy mire gondoltál,

a söröskorsó testét raknád ki narancsszeletekkel, erre menne vmi cukormáz (milyen?) és erre a zsetya, arra meg megint a cukormáz?

2012. jan. 30. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.Maradok a narancsosnál (az eredeti ötlet amúgy is az volt).

Hát igen szeretem sütésben a "kihívásokat". :)

Lényegében én egy fekvő végül is fél korsót szeretnék csinálni.

A krémet szeretném elfedni narancs szeletekkel elfedni, ez imitálná a sört, ugye a színe miatt.Cukormázzal (tojásfehérje+porcukor) megmintáznám ezt a hagyományos korsó mintát, mint pl ezen a korsón:

[link]


Majd az egészet bevonnám zselével, ez megadja az üveg hatást, és a zselére kennék még a cukormázból, ami a korsóból kicsorduló habot imitálja.


Remélem így már elképzelhetőbb a dolog. :)


Jézusom, most esik le hogy a fekvő korsónál a fül nem bír leválni hisz a tálcán lesz, az tarja!Fú nagyon hajnalban kezdtem el ezen agyalni. :)

2012. jan. 30. 19:09

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!