Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Az egyszerűbb konzerv készétel...

Az egyszerűbb konzerv készételeket miért éri meg árulni és megvenni, ha sem tápértékben, sem ár-érték arányban nem kifizetődőek?

Figyelt kérdés
van ahol tényleg életet ment még hónap végi pénzszűkében 2db paradicsomos húsgombóc, vagy egy adag agyontartósítózott chilisbab? csak abból kiindulva hogyha már csak kenyérre és zsírra költi valaki, talán már kevésbé marad éhes
2018. okt. 29. 21:12
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A konzervek mitől lennének agyontartósítózva? Pont az a lényege a konzervtechológiának, hogy nem kell agyontartósítózni.
2018. okt. 29. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindenki ehet kenyeret meg zsírt, vagy éppen nem szereti, esetleg főtt ételre vágyik, de nincs ideje főzni, vagy valahova beülni.

Esetleg megy kirándulni, vagy külföldre, ahol nem tud főzőcskézni, pénze meg nincs étteremre. Ilyenkor is kézenfekvő dolog a konzerv.

De ha nagyon elgondolkoznék ezen, biztos van még egy rakat példa, hogy miért praktikus dolog a konzerv.

2018. okt. 29. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A konzerv ételek lényege, hogy komplett, kész ételek és csak melegíteni kell őket.

Azt meg, hogy a világon bárki is tápérték alapján vásárolja meg A élelmiszert B élelmiszer helyett, azt csak nem gondolhattad komolyan.

2018. okt. 29. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
65%

Nekem teljesen jó ár/érték arányúnak tűnik a konzerv, igaz, én csak zöldségeket veszek (s azokat sem bontom ki évekig, mert elszoktam az ilyesmitől és ráérek megfőzni is, de azért egyszer majd jól fog jönni :D főleg, ha kis mennyiség kell. nem főzök 10-20 dkg hüvelyest).

A csilisbab pedig jó, laktató étel. Amikor nem volt hangulatom késő este munkából hazaesve főzni, nekem igen jó volt egy csilisbabkonzerv, finom volt, tápláló meg minden s még olcsó is.

Pénzszűke nem kell hozzá, elég, ha nem érsz rá vagy gyorsan kell valami, nem 1-2 óra múlva.


Miért lenne agyontartósítózva? Hőkezelt és bezárt, még a saját befőttjeimbe se kell tartósító...

Megnéztem, aszkorbinsav van az enyémekben, annyi...


A zsíroskenyeret ehetem kilószámra, akkor is éhes maradok (tapasztalat. jó, fél kiló zsíros kenyér fölé sosem mentem, de semmit nem ért), nekem fehérje kell, amit a bab kiválóan biztosít.

2018. okt. 29. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim válasza:
Évekig eláll, nincs tele tartósítószerrel, csak meg kell melegíteni, egy főre nézve még olcsóbb is mint ha minden alapanyagot külön megvennél. Nekem is van pár a kamrában túlélésre, ha pl karanténba kerülnék vagy ilyesmi. Hőkezeléssel tartósítják. A zsíroskenyér azért elég egyoldalú.
2021. nov. 11. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!