Az egyszerűbb konzerv készételeket miért éri meg árulni és megvenni, ha sem tápértékben, sem ár-érték arányban nem kifizetődőek?
Nem mindenki ehet kenyeret meg zsírt, vagy éppen nem szereti, esetleg főtt ételre vágyik, de nincs ideje főzni, vagy valahova beülni.
Esetleg megy kirándulni, vagy külföldre, ahol nem tud főzőcskézni, pénze meg nincs étteremre. Ilyenkor is kézenfekvő dolog a konzerv.
De ha nagyon elgondolkoznék ezen, biztos van még egy rakat példa, hogy miért praktikus dolog a konzerv.
A konzerv ételek lényege, hogy komplett, kész ételek és csak melegíteni kell őket.
Azt meg, hogy a világon bárki is tápérték alapján vásárolja meg A élelmiszert B élelmiszer helyett, azt csak nem gondolhattad komolyan.
Nekem teljesen jó ár/érték arányúnak tűnik a konzerv, igaz, én csak zöldségeket veszek (s azokat sem bontom ki évekig, mert elszoktam az ilyesmitől és ráérek megfőzni is, de azért egyszer majd jól fog jönni :D főleg, ha kis mennyiség kell. nem főzök 10-20 dkg hüvelyest).
A csilisbab pedig jó, laktató étel. Amikor nem volt hangulatom késő este munkából hazaesve főzni, nekem igen jó volt egy csilisbabkonzerv, finom volt, tápláló meg minden s még olcsó is.
Pénzszűke nem kell hozzá, elég, ha nem érsz rá vagy gyorsan kell valami, nem 1-2 óra múlva.
Miért lenne agyontartósítózva? Hőkezelt és bezárt, még a saját befőttjeimbe se kell tartósító...
Megnéztem, aszkorbinsav van az enyémekben, annyi...
A zsíroskenyeret ehetem kilószámra, akkor is éhes maradok (tapasztalat. jó, fél kiló zsíros kenyér fölé sosem mentem, de semmit nem ért), nekem fehérje kell, amit a bab kiválóan biztosít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!