Mit jelent, hogy "teljes mértékben hidrogénezett napraforgóolaj"?
Margarin.
Az olaj telítetlen zsírsavait hidrogénnel telítetté teszik. Ezek lesznek a transzzsírsavak.
Sokak szerint ártalmas lehet, de én el se tudnám képzelni az életem margarin nélkül. (És szerintem azért nem halálos veszedelem)
De ez akkor lényegében margarin?
Tehát a Teletálnál margarint használnak az ételekehz? Nem teljesen értem.
Rengeteg egyéb dolog is szokott lenni a dobozon, tartósítószerek, adalékanyagok, stb, lehet többet nem rendelek tőlük, pedig finom.
Pl. ez volt egyik nap:
Összetevők: ivóvíz, afrikai harcsa (hal) (24%), jázmin rizs (14%), tej, tejszín (író (tej), teljes mértékben hidrogénezett növényi zsír (növényi eredet:pálmamag, pálma), tejszín, laktóz, emulgeálószerek:szójalecitin, étkezési só), spárga, koktélgarnéla (garnélarák, stabilizátorok:trifoszfát), margarin (növényi olajok és zsírok (növényi eredetük:(pálma, repce, napraforgó, len)), emulgeálószerek:zsírsavak mono- és digliceridjei, étkezési só, tartósítószer:kálium-szorbát), teljes mértékben hidrogénezett napraforgóolaj, étkezési só, citromlé (citromlé, étkezési sav:citromsav, tartósítószer:kálium-szorbát), búzaliszt, ételízesítő (ízfokozók:nátrium-glutamát, dinátrium-inozinát, zöldségkeverék (vöröshagyma, sárgarépa, paszternák, zeller), fűszerek), fokhagyma, vaj, fűszerek
Ajánlom figyelmedbe ezt a cikket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!