Hogy hívják ezt az ételt?
Valamelyik nap beszélgettem cukrász ismerősömmel és szóba került az aznapi ebéd, mondtam neki, hogy én lengyel szeletet csinálok, erre hülyének néz és ilyet szól az egy sütemény.
Megnéztem a neten és tényleg.
Szóval, hogy hívják ezt az ételt? Egy ecetes lében főtt sertés hús és mellé spagetti tészta. Vagy ezt csak Borsodban hívjuk így?
Szerintem ti vadast csináltatok, amit nem ecetben főznek, csak utólag ízesítenek mustárral, de van aki ecettel.
Aztán, hogy ti hogy becézitek az már más kérdés.
Lengyel rostélyos.
Egy kiló sovány felsárból vágjunk szeleteket, verjük ki jól fakalapácscsal, sózzuk be, tegyünk egy lábasba egy kanál fagyos zsirt és egy sor pecsenyét rá; hintsük azt be egy kevés paprikával és laskára vágott vereshagymával. Néhány szem borsot, és későbben ujra hust is tegyünk reá, de paprikát nem. Ha a hust hagymával sorba raktuk, öntsünk felül reá 3 deczi bort, 2 deczi eczetet, és néhány kanál hideg vizet. Fedjük be és főzzük, a mig a hus puha lesz. Időnként, ha szükségesnek mutatkozik, kevés bort és vizet öntsünk reá. Aztán süssük szép pirosra; de mindég forgatva a lábasban. Tálaljuk fel saját zsirjával; adjunk mellé makkaronit.
Zilahy Ágnes Valódi Magyar Szakácskönyvéből
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!