Mit főzzek ma?
Ma hagymás bab, holnap: karfiol leves, csíkos tokányt, rántott patisszont, petrezselymes krumplit tervezek.
De most még szezonja van a töltött paprikának, lecsónak, vagy éppen bableves + palacsinta...
Kicsit megkésve, de itt a
Pistou leves receptje
Hozzávalók: 6-8 adag
5 zsenge kis cukkini
5 sárgarépa
5 fehérrépa
2 közepes póréhagyma
2 nagy hagyma
2 nagyobb paradicsom
200 g zöldbab
200 g beáztatott fehér bab
kakukkfű, babérlevél, petrezselyem
só és bors
Hozzávalók a pistou-hoz:
3 gerezd fokhagyma
6 evőkanál olívaolaj
Nagyon sok friss bazsalikom
Elkészítés:
Mossuk meg, hámozzuk meg és vágjuk apróra a zöldségeket. A paradicsomot kivéve tegyük bele egy lábasba, öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje, majd forraljuk fel.
Ha felfort vegyük kisebb fokozatra, és főzzük kb.2 órát. Az apróra vágott paradicsomot csak az utolsó 10 percre dobjuk a levesbe. Tálalás előtt hintsük meg frissen vágott petrezselyemmel.
Amíg fő a leves, készítsük el a pistou-t: törjük össze a fokhagyát, adjunk hozzá a bazsalikomot, és az olívaolajat. Régebben mozsárban törtem össze, mostanában botmixerrel. 😄
A pistout ne főzzük, csak közvetlen tálalás előtt keverjük hozzá a leveshez. Mi a tányérra teszünk ízlés szerint, és rámerjük a forró levest.
Még finomabb, ha előző nap egy füstölt csülköt megfőzünk, ennek a főzőlevével öntjük fel a zöldségeket, és amikor megfőttek, az apróra vágott húst is belekeverjük és eggyet forralunk rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!