Mit főzzek ezekből a hozzávalókból?
paradicsomszószos makaróni
paradicsomszósz sült krumplival
tejberizs
paradicsomszósz sült hagymával vagy rántott hagymakarikával ha van liszt és zsemlemorzsa
túróstészta
krumplileves (hagyma, krumpli, sárgarépa, petrezselyem, tészta)
túrós tészta
sült krumpli füszeres túróval és vegyes salátával (uborka, paradicsom, cékla, hagyma)
párolt zöldségek (hagyma, sárgarépa, petrezselyem, paradicsom) rizzsel
tejleves (tej + tészta vagy rizs)
zöldséges (hagyma, fokhagyma, répa, petrezselyem, uborka) pírított tészta
paprikás krumpli
+Zöldséges rizs, sült krumpli, zöldséglevesek (pl. répás krumplileves, az mennyire jó :))...
A túró az egyetlen valamirevaló fehérjeforrás? Az durva. A zabban gabona létére még akad is valamennyi. (Persze pár napig el lehet lenni semmivel is, de azért szeretem, ha a fehérjebevitel rendben van, különben bomlik az izom, kénytelen.)
Egyszerű afgán piláf?
Rizst nem kell hozzá függetlenül megfőzni ,bár egy európai szervezetnek úgy esik jól. ;) Majd mivel úgy látom nincs mazsola nálad szerintem jó lesz cékla is vagy bármi (ízlés szerint). A paradicsom viszont kihagyhatatlan a legtöbb piláf féléből (bár eddig afgánt ettem ,2016.július.06./5776.sziván.29.). Majd sóval meghinted és ,ha van otthon fahéj azzal is.
Szerintem nagyon finom.
De csinálhatsz salátákat is.
Burgonyakrémleves (valami fűszer biztos van otthon, rozmaringgal pl. isteni)
Paradicsomos rizottó
Fűszeres túrós grill répa (pl. [link]
Gazpacho
Sült uborka túróval, hagymával töltve (hosszában felvágod és kivájod a belét és megtöltöd)
Répakrémleves
Fokhagymakrémleves
Zabkása
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!