Ha ezekből a hozzávalókból készítem a kakaós piskótát, nem lesz túl édes, de keserű sem?
6 ek cukor
4 ek liszt
2 ek kakaópor
6 db tojás
Ki csinálja még így? Milyen az íze?
Dekázni szoktam, de tudom, hogy kb jó ez az arány, és azt is tudom, hogy általában a liszt helyett kakaóport szokás beletenni.
De én a kakaóport mindig a liszt mellett pluszban teszem bele.
Tehát ha kanálra számoljuk, akkor 6 liszt, és 2 kakaó.
Szerintem a liszt nem helyettesíthető a kakaóval. Attól, hogy mindkettő por alakú, hőre totál másképp viselkednek.
A liszt sűrít, köt, a kakaópor meg a magas zsírtartalma miatt megolvad.
Én úgy tapasztaltam, jobb a tartása a tésztának, ha normál mennyiségű lisztet rakok bele, és a mellé a kakaóport.
Én a helyedben kipróbálnám ezt a receptet. Én is másképp csinálom, én is mérem a hozzávalókat és pluszban teszem bele a bő 2 ek. keserű kakaóport.Azt viszont megtapasztaltam, hogy a kakaó lehúzza a piskótát (valószínűleg a zsír miatt ), és egy nálamnál sokkal jobban sütő kolleganőm tanácsára a kakaós piskótába mindig teszek egy
teáskanálnyi sütőport.
Azóta nem tömör, szépen feljön, és könnyű is marad.
Rögtön hozzáteszem, hogy csakis a kakaós piskótához teszek egy kevés sütőport.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!