Hogy főzzek virslit?
Sehogy!
A virslit nem szabad főzni.
Éppen gyöngyöző vízben 1-2 percet forróra melegíteni.
Vagy ahogy #2 javasolja, az is jó.
Széles edényben melegítsd, hogy ne szoruljanak össze. Ha szabadon foroghat, akkor melegedés közben többször magától megfordul, és egyenletesen meleg lesz.
Hát ez a hideg vízben való feltevés azért érdekes.Én úgy gondolom, hogy a virsli összes íze kifő a lébe mire felforr.
A húslevest pont emiatt kezdjük hideg vízben.
Forrni ne forrjon a víz. A virslinek olyan 5 perc elég a meleg vízben. Ha ehető héj van rajta akkor nem kell meghámozni, se előtte, se utána. Ha nem ehető ami rajta van és le kell húzni, akkor főzés után húzd le róla.
Én úgy szoktam főzni a virslit, hogy hideg vízben felteszem, majd ha már meleg, gőzölög a víz, de még nem forr, akkor lezárom a gázt és kiveszem a virsliket, és megeszem. Nem kell neki olyan forró víz és nem is kell sokáig főzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!