3-4 kg szilvához hány dkg cukor kell?
Egyelőre érik még a többi szőval szilvaevés van dögivel 😂de soha nem raktam még el télire és a kislanyom szereti. Gondoltam, idén ne a fagyasztott szilvát vegyük már télen..
Egészséges recept van? Barátnőm mondott egy sütőset, de az macerás..
Az érett szilva édes, ahhoz nem kell sok cukor/édesítő, de szerintem befőttet jobb a kemény, egészséges, még nem teljesen érettből csinálni. Ami már puha, kicsit kezd szottyadni, az lekvárnak, uram bocsá', cefrének kitűnő.:-)
Nekem lekvár a végcél, de egyelőre befőttnek tettem el, a szokásos egyszerű stílusomban, kuktában. Forrás után negyedórát fő.
A legpuhább szilvákat tettem el, mert azok a legédesebbek. Édesíteni a szilvát nem fogom, pláne amikor majd a sütőben lekvárrá sűrítem, de ez szilva- és ízlésfüggő. Én soha nem teszek semmit a befőttjeimbe (vizet sem, csak a gyümölcs, úgy sokkal ízesebb s persze édesebb is) s csak a sárgabarackot kell utóédesíteni (amiből idén 1 szem termett :( pár éve még özönnel, ez van). Illetve a málna se valami édes, de azt úgyis belekeverem valamibe.
A jó sűrű szilvalekvárba még hagyományosan se kell cukor, a befőttbe nyilván tenni szoktak, de tényleg vannak mézédes és nem édes szilvák is, ezt figyelembe kell venni.
S persze nem muszáj cukorral édesíteni.
Fagyasztanam, ha volna akkora fagyom😂
Jovore ruhazok be egy nagyobbra..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!