Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » 3-4 kg szilvához hány dkg...

3-4 kg szilvához hány dkg cukor kell?

Figyelt kérdés

Egyelőre érik még a többi szőval szilvaevés van dögivel 😂de soha nem raktam még el télire és a kislanyom szereti. Gondoltam, idén ne a fagyasztott szilvát vegyük már télen..

Egészséges recept van? Barátnőm mondott egy sütőset, de az macerás..


2018. júl. 27. 19:03
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

[link]


Az érett szilva édes, ahhoz nem kell sok cukor/édesítő, de szerintem befőttet jobb a kemény, egészséges, még nem teljesen érettből csinálni. Ami már puha, kicsit kezd szottyadni, az lekvárnak, uram bocsá', cefrének kitűnő.:-)

2018. júl. 27. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Ez meg nem puha, de szep lila, az is jo? Ha megnyomom, nem szottyad ossze, van koztuk sargas lila is..
2018. júl. 27. 19:41
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekem lekvár a végcél, de egyelőre befőttnek tettem el, a szokásos egyszerű stílusomban, kuktában. Forrás után negyedórát fő.

A legpuhább szilvákat tettem el, mert azok a legédesebbek. Édesíteni a szilvát nem fogom, pláne amikor majd a sütőben lekvárrá sűrítem, de ez szilva- és ízlésfüggő. Én soha nem teszek semmit a befőttjeimbe (vizet sem, csak a gyümölcs, úgy sokkal ízesebb s persze édesebb is) s csak a sárgabarackot kell utóédesíteni (amiből idén 1 szem termett :( pár éve még özönnel, ez van). Illetve a málna se valami édes, de azt úgyis belekeverem valamibe.

A jó sűrű szilvalekvárba még hagyományosan se kell cukor, a befőttbe nyilván tenni szoktak, de tényleg vannak mézédes és nem édes szilvák is, ezt figyelembe kell venni.


S persze nem muszáj cukorral édesíteni.

2018. júl. 27. 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha kemény és egészséges, akkor teljesen jó befőttnek. Ahhoz azért vagy egy kis cukor, vagy édesítő, esetleg sztívia kell az én ízlésem szerint, és szoktam tenni minden üvegbe egy kis darab fahéjat vagy 1-2 szegfűszeget, a tetejére meg egy kiskanál rumot, de ez gyereknél nem játszik. Nehezen tudom elképzelni, hogy jön össze víz nélkül, a gyümölcs ereszt egy kis levet főzés közben, de annyit nem, hogy ellepje rendesen, én legalábbis nem szoktam szétfőzni. Mindenképpen ezt a nedves dunsztolós módszert ajánlom, amit belinkeltem, ha nem akarsz bele sem túl sok cukrot, sem tartósítószert tenni. Az is fontos, hogy a gyümölcs rendesen, alaposan meg legyen mosva, az üvegek, tetők tiszták legyenek. Mosogatógépben mosom el és ki is forrázom őket használat előtt.
2018. júl. 27. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Nyugodtan le tudod te is fagyasztani a fölösleget és akkor nem kell VENNI télen, és legalább tudod, milyen szilva van a fagyasztódban!
2018. júl. 27. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

Fagyasztanam, ha volna akkora fagyom😂

Jovore ruhazok be egy nagyobbra..

2018. júl. 27. 21:19

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!