Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A Stevia jobb, mint a cukor?

A Stevia jobb, mint a cukor?

Figyelt kérdés
Szóval azzal ém is tisztában vagyok, hogy jobb. Viszont ilyen összetevőket találtam benne, hogy „savanyúságot szabályozó anyag (E330), tartósítószer (E202)” Ezek az E-dolgok pedig köztudottan károsak, akkor most mi a helyzet a Steviaval?!

2018. júl. 13. 10:48
 1/9 anonim ***** válasza:
31%

az a helyzet hogy fos terméket néztél. nyilván olyat kell keresned ami természetes és nem nyomják tele szrságokkal. ja hogy az drágább, hát ez van. ha nem akarsz rá költeni zabáld a cukrot. nesze itt van amit én használok [link]

és igen, nem csak stevia van benne de a másik összetevő is egy természetes édesítő, ami szintén egészséges és jó.

2018. júl. 13. 10:55
 2/9 anonim ***** válasza:
90%

Legyünk már ol.yan szívesek guglizni, mielőtt hülyeséget kérdezünk.

E330=citromsav=aszkorbinsav=C vitamin. Nyilván borzasztó káros az egészségre... -_-

Csináljuk meg ezt most a másik bullshitre.

2018. júl. 13. 11:05
 3/9 anonim ***** válasza:
Remélem, hogy jobb, mert éppen most vettem, egy zacskóval magát a növényt és egy szirupot, ami 100 százalékos, valami ilyet keressél ha nem akarod, hogy más is legyen benne.
2018. júl. 13. 11:09
 4/9 anonim válasza:
100%

A köztudat téved (ahogy sok más esetben is), vagy legalábbis ferdít, ugyanis semmi sem káros csupán, hogy van E-száma, vagyis ha káros, akkor nem amiatt. Rengeteg természetes anyagnak van E-száma, közülük sokat az emberi szervezet is előállít.

Az E330 a sima citromsav, ha natúr megeszel belőle 100 grammot, akkor sem lesz tőle semmi bajod. A szervezeted is előállítja.

Az E202 a kálium-szorbát, tartósítószer. Segít megelőzni a penészesedést, nagyon sok élelmiszerben van. Veszélytelennek számít, a szervezeted maradéktalanul képes lebontani. Ha csak nem vagy allergiás rá, vagy ha nem viszed túlzásba, semmi bajod nem lesz tőle.

2018. júl. 13. 11:09
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

"Ezek az E-dolgok pedig köztudottan károsak"

Az E330 az magyarul citromsav. Az szerinted káros?

Szerintem félj a c-vitamintól is (E300) és a sütőportól (E500) meg pláne óvakodj.

Répacukor kémiai képlete: C12 H22 O11

Stevia kémiai képlete: C20 H30 O3

Ugye sokkal megnyugtatóbban néz ki az utóbbi? :d

2018. júl. 13. 11:15
 6/9 anonim ***** válasza:
9%

A méz és a cukor természetes édesítőszer.

Nincs benne adalék anyag, semmi ami járos lenne a szervezetre.

Csakhát az édesítő gyárak tele nyomták a médiát minden féle süket szöveggel hogy a cukor húde káros.

Nekik az az az érdekük hogy a műanyagjuk fogyjon.

2018. júl. 13. 11:30
 7/9 anonim ***** válasza:
12%

Nem, mert mesterséges fos.

Nekem pl. vagy megy a hasam őtle, vagy iszonyú hányingerem lesz.

2018. júl. 13. 12:03
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a 4-esnek!
2018. júl. 13. 13:47
 9/9 anonim ***** válasza:

#6: Csak mert természetes egy étel, még lehet rossz (esetenként pedig mérgező is), bár sokszor a mérték is számít. A modern ember brutál sok tömény cukrot eszik, ezt természetesen nem tennénk meg, mert nem jutnánk hozzá, csak igen ritkán, illetve kevésbé töményen. Nem olyan szörnyű néha egy kevés cukor, de én azért kihagyom a tömény verzióit, rontja a fogat, nincs szükségem rá, haszna nincs, akkor minek? Nem gond, ha valaki kerüli, csak fanatikus és magától emiatt odáig levő ne legyen, az már beteges.

A steviát mondjuk sokkal jobban kerülöm a cukornál is, de ez ízlés dolga. Szerencsére van más alternatíva is.

2018. júl. 13. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!