Miért van az, hogy általában a szegényebbek a túlsúlyosak?
Liszt, krumpli, rizs, ezek olcsó dolgok.
A nem hízlaló zöldség, gyümölcs meg csirkemell drágább kategória. Inkább talán esznek paprikás krumplit(oda elég paprika, krumpli, a legolcsóbb kolbászféle), minthogy kapros halat egyenek párolt rizzsel és zöldségággyal.
Ja meg persze a kenyér...Egy fehér kenyér valami 240 ft, egy speciálisabb drágább.
IGEN
ahhoz, hogy az olcso étel eladható legyen annak íze kell hogy legyen, még akkor is ha minöségi anyag nincsen benne.
Pl egy joghurt. Minél kevesebb tej, és gyümölcs legyen benne, ehhez kell rengeteg cukor és zsíranyag.
Szalámi, tesznek bele zsírt, sót, füszreket, és szinezéket, hogy a hús látszatát adja.
Környezetemben(családtagok) ismertem két családot akik mindig is a legolcsobb dolgokat vették meg. Hiába álltak mindig is jól anyagilag, ha vendégeket vártak(és szerintem máskor is), mindig csak a legolcsobb termékek voltak tálalva. Mindkét helyen volt több rákos megbetegedés, és szerintem sajnos nem véletlen. Mindenhol 40-50 év közötti emberek voltak. Persze sok más oka is lehet, de szerintem föleg a 90-s években senki nem kontrolálta Mo-n, hogy az olcsó dolgokba mit tesznek.
Szerintem nem az olcsobb alapanyagok a hibasak, hanem a tuleves. Senki nem hizna el reggelire egy parizsis zsomletol, vagy ebedre egy adag tokfozelektol. Ezek olcso dolgok, es ha nem eszik nagy adagokat az ember, nem fog toluk elhizni.
A tulevesnek lelki okai vannak, es altalaban a szegeny emberek tobb gondjuk van, mint akinek stabil az anyagi hattere. Az ilyen embernek ingerszegeny, gyakran boldogsag- es szeretethianyos elete van, ezt kompenzalja a zabalasokkal. Neki az a nap fenypontja, ha betolhat vacsorara 2 hatalmas, zsiros langost sorrel, es a csaladok ebben meg gyakran tamogatjak, biztatjak is egymast. A jollakottsag erzese valamiert elegedettseget ad szamukra.
A jomodu emberek lelkileg nyugodtabbak, van penzuk hobbira, sportra (nem a futasra gondolok...), utazgatasokra, vagyis tartalmasabb eletet tudnak elni, nem kell kompenzalniuk. Nem b*sztatjak oket annyit a munkahelyen, nem erzik magukat folyamatosan frusztraltan az anyagiak miatt, ezert tobb energiajuk van figyelni magukra, az egeszsegukre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!