Tudnátok egyszerű receptet fagyigéphez? 😊
A napokban vettem a gépet, van hozzá pár recept, de egy alap recept érdekelne, amit úgy ízesítek, ahogy én szeretnék.
Persze ha van más bevált recepted, azt is szívesen fogadom. 😁
Köszönöm 🤗
Nekem ez a recept vált be legjobban, eper helyett bármilyen pürésített gyümölccsel elkészíthető.
Mascarponés eperfagyi
Hozzávalók:
50dkg eper
20dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
25dkg mascarpone
1 evőkanál citromlé
2 dl tejszín
Elkészítése:
1. Az epret alaposan megmossuk, botmixerrel, vagy turmixgéppel pürésítjük.
2. A tejszínből kemény habot verünk, majd hozzákeverjük a mascarponét.
3. A pürésített eperhez hozzákeverjük a cukrot, vaníliás cukrot és a citromlét. A keveréket egynegyed-háromnegyed arányban kettéválasztjuk.
4. Az eper háromnegyed részét a tejszínhabhoz adjuk. Fagylaltgépbe öntjük, jól kikeverjük benne, amíg már majdnem megfagy, de még keverhető. Aztán laza mozdulatokkal úgy, hogy ne keveredjen el teljesen, hanem a massza határozottan többszínű, csíkos maradjon, beleforgatjuk a fagyiba a félretett epervelőt.
5. Az így elkészült masszát mélyhűtőbe tesszük, és megfagyasztjuk.
Egy egyszerű recept Aldis fagyigépbe
20 dkg eper
1 db nagyobb banán
200 ml min.30%-os tejszín
A gyümölcsöket majdnem fagyasztom. Aprítógépben porcukorral (ízlés szerint), 1 evőkanál citromlével, édes ide illő likőrrel (pld. Tripli sec) pépesítem, utána megy a hűtőbe, amíg fel nem verem a hideg tejszínt.A felvert tejszínbe keverem az összetört hideg gyümiket. Betöltöm az előkészített fagyigépbe kb. 20 perc után kész. Esszük, a maradék megy a mélyhűtőbe. A gyümik mással is helyettesíthetők, de a banán, kell,mert sűríti a pépet.
Csoki fagyi
20 dkg étcsoki, akár töltött is lehet.
0,5 dl 1,5%-os tej
porcukor
1 tojás sárgája
vaníliás cukor
Rum, vagy valami édes likőr
200 ml 30%-os habtejszín
Gőz fölött, vagy tejforralóban, a féldeci tejben felolvasztjuk a csokit, hozzá adjuk az ízlés szerinti cukrot, likőrt. Felolvadás után hozzákeverjük a tojás sárgáját, tejsínt. Forrás pontig hevítjük. Vigyázz, fel ne forrald ! Utána megy a hűtőbe, mélyhűtőbe.
Fagyi gépbe töltés elött a legmagasabb fokozaton fel kell verni a masszát.
Utána fagyigép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!