Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A hawaii, ananászos pizza...

A hawaii, ananászos pizza miért legendásan tabu, ciki?

Figyelt kérdés

Én speciel szeretem, de ha társaságban eszem ilyetakkor mi dig mondják, hogy "pizzára ananász?!"

Illetve hallottam erről panaszokat filmekben, videójátékban, s most amiről eszembe jutott ezt kiírni, egy twitch streamer véleménye is ez...

Nekem ez azértfurcsa mert mind ezek mellett mégiscsak azegyik legnépszerűbb variáció, pizza feltét a Hawaii. Nem?

2018. máj. 28. 18:04
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
49%

"mégiscsak azegyik legnépszerűbb variáció, pizza feltét a Hawaii. Nem?"

Nem.

És ezt te is érzed, hiszen ezért írtad ki a kérdést.

2018. máj. 28. 18:08
 2/20 Metionin ***** válasza:
92%
Nem tudom, én szeretem. Mondjuk elég sok ismerősöm van, aki magát az ananászt nem szereti és velem eteti ki a kajájából.
2018. máj. 28. 18:10
 3/20 anonim ***** válasza:
80%

A rukkola, paradicsom, bazsalikom és az oliva hűtő hatású és ezt használják pizzára. Az ananász is az, de az nem jön össze se az olivával, se a bazsalikommal. Aki nagyon finnyog az csak valahová tartozásból teszi azt, kb mint, hogy melyik oldalán nyitod a banánt. Ja még annyi, hogy az ananász nedves és ezért kevesebb nyál kell a pizzára, hamarabb be lehet puszilni, persze innivalót is lehet kérni a pizza mellé.

Ja meg édes is. A pizzák nem szoktak édesek lenni. Kivéve a nutellás, de azért az mégsem az ananász kategória...

2018. máj. 28. 18:19
 4/20 A kérdező kommentje:

Úgyértem a népszerűséget, hogy viszonylag sokan veszik.

Az étlapokon is viszonylag felül szokott szerepelni...

Hogy miért ilyen alap szidni ezt a pizzát az az amit nem értek.

Egészségtelenebb mint a többi pizza?

Nem.

Arra tudok gondolni, hogy "megszentségteleníti" a pizzát, az eredetibb recepteket, mondjuk mint a dobos tortát a kókusz reszelék, vagy a (valódi) carbonarat a tejszín.

De Magyarországon a pizza fogyasztásnak amúgy sincs annyira kultúrája szerintem, szerintem a gyors kajáknak itt inkább a mennyiség és az íz a lényege, mintsem a minőség.

2018. máj. 28. 18:20
 5/20 A kérdező kommentje:

3. Szóval akkor az ananász kritizálása csak ilyen sznob dolog? :)

Amúgy talán még azért nem szeretik sokan, mert a frissen elkészült pizzán kb. forróbb az összes többi alkatrésznél.

2018. máj. 28. 18:22
 6/20 anonim ***** válasza:
49%

"Az étlapokon is viszonylag felül szokott szerepelni..."

Mert... Olcsó?

"Egészségtelenebb mint a többi pizza? Nem."

Ha azt vesszük, hogy a nedvességtartalma miatt kevesebb nyállal keveredik és nehezebben emésztődik... De ez már szinte filozófia.

"3. Szóval akkor az ananász kritizálása csak ilyen sznob dolog? :)"

Nem feltétlen sznob, nem ezt mondtam. Csak más.

2018. máj. 28. 18:38
 7/20 anonim ***** válasza:
86%
Akárki akármit mond a hawaii az egy nagyon jó pizza , az tény hogy az eredeti olasz pizzához nemsok köze van , de annyi biztosan mint a palacsintához a nutella. ;)
2018. máj. 28. 18:43
 8/20 anonim ***** válasza:
90%

Most is épp hawaii pizza a vacsorám, szóval...

Én ezt egy felfújt őrültségnek látom, nem többnek. Eleve nem éri meg másokra hallgatni, mivel Te érzed, hogy számodra mi finom, és mi nem. Nekik ehhez semmi közük, max tippeket adhatnak, hogy próbáld ki xy feltétekkel, stb. Hogy egy példát hozzak, sok ember elképzelni sem tudja, hogy lehet cukrozni a túrós csuszát, míg mások azt nem értik, hogy lehet cukor nélkül enni.

Egyébként én eddig egyetlen elfogadható választ nem kaptam még erre a kérdésre azon túl, hogy "nekem nem ízlik". Nem elfogadhatóból pedig hallottam már olyat, hogy a pizza nem édes-savanyú, az olaszoknál ez tabu, és ők találták fel a pizzát (ilyenkor inkább le szoktam tagadni, hogy olasz származású vagyok), illetve hogy Gordon Ramsay is azt mondta, hogy...

Viszont azt cáfolom, hogy az egyik legnépszerűbb variáció lenne ez. Sokkal inkább a legmegosztóbb, és ezáltal elég ismert.

2018. máj. 28. 19:39
 9/20 anonim ***** válasza:
80%

Egyszerűen azért, mert sokak szerint szimplán nem illik az ananász a pizzára. Ennyi.

(amúgy spec. szerintem sem, de én már a jelenlegi nagy fujjogások előtt sem értettem soha, hogy hogy lehet ananászt rakni egy pizzára - igen, kóstoltam már így persze, de nem jött be)

2018. máj. 28. 19:58
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Én sem értem miért vetik meg néhányan azokat, akik szeretik az ananászt a pizzán, hiszen a pizza az az étel, amire bármit rakhatsz, van aki chilis-babot tesz rá, van aki bolognait, van aki sajtos makarónit, és szerintem mindez rendben is van, mindenki rápakolhat amit talál a hűtőjében.
2018. máj. 28. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!