Pizzából mi az a mennyiség, ami megfelel egy átlagos ebédnek?
"mivel nőként kb 1200-1500 kcal körül kellene egész napra."
Ja, ha 40 kiló vagy és egész nap otthon fekszel az ágyban.
1800-2000 kcal egy átlagos magasságú, átlagos testsúlyú, ülőmunkát végző felnőtt nő napi kalóriaigénye.
Ettől függetlenül azt én sem hiszem, hogy egy "átlag" ebéd 1000-1200 kalória lenne... az rengeteg. Nekem a kiadós ebéd 600-800 kcal maximum, de az már nem a diétás kategória.
Persze pizzát kevesen esznek úgy, hogy elosztogatják 1-2 napra és egyszerre mondjuk csak 2 szeletet esznek meg, így valóban, pizzából általában a nők egy felet, de férfiak egy egészet is simán képesek betolni. Lájtosabb pizzának a FELE 1000-1200 kalória, ha jól meg van pakolva, akkor ennél szerintem több.
"Pizzából mennyit /mekkorát érdemes enni, hogy jól lakjak, mégse legyen az a telített érzés tőle?" LOL :D
Ez mindenkinél más és más. 48 cm-es pizza felénél sem jártam mikor már éreztem szétpukkanok. Egész-nap semmit nem ettem és nem vagyok már tinédzser. 15 éves "barátom" 48 cm-es pizzát, pillanatok alatt benyelte és jól érezte magát. Jól megpakolt, kolbászos, sajtos pizza volt, jó vastag tésztából.
Leginkább egyéni, de pizzafüggő is, egyszer egy helyen remek, de hártyavékony pizzát ettem, egy semmire sem volt elég... S az se mindegy, hogy cukkini vagy kolbász van rajta. De az emberen múlik a legtöbb. Én be tudok nyomni kétszer ekkora ebédeket is, de nem pizzából, az kicsit megterhelőbb, mint egyes más ételek.
Az 1000-1200 kcal talán egy parányit soknak tűnik átlagos ebédnek úgy, hogy súlytartó szint legyen, nem az elég tipikus túlevés, de nem tudom az átlagmagyar paramétereit, nem vékony, az fix... De ez mindegy is, elég, ha saját magadnak megfelelően eszel, az átlag nem számít.
Teletálas ételeknél mindig 800-1200 kcal körüli érték van feltüntetve, és azt simán megeszem.
Pizzából akkor azt mondjátok 32" pizza fele kb az a mennyiség ami megfelel ennek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!