Az önkielégítés túlzásba vitele képes kimeríteni a szervezetet? És egy átlagos alvástól sem lehet utána úgy rekreálódni?
Figyelt kérdés
#alvás #energia #önkielégítés #test #pihenés #szervezet #regenerálódás #mennyiség #felüdülés #rekreálódás
2016. márc. 19. 12:30
1/8 anonim válasza:
Képes. Leginkább az orgazmusra nézve lesz káros hatással, mert egy idő után nem, vagy csak nehezen leszel képes rá.
2/8 anonim válasza:
Igen, valóban képes. Saját magamon tapasztalom, hogy amikor naponta több, mint 3-szor kiverem, másnap a hangom is megfáradtabb, zöngétlenebb, még hangosabban beszélni sincs erőm. Ráadásul nehezbben kelek reggelenként ilyen napok után. Szóval az a helyzet, hogy a test, az élő szervezet véges kapacitásokkal, véges energiakészletekkel bír, ezzel jól kell tudni bánni.
"...Szerelemben, munkában, oszd be a hévet,..."
3/8 anonim válasza:
az önkielégítés minden egyes alkalommal lemeríti a szervezet, nem kicsit. Ajánlom neked is a szexuális kontinenciát, megéri.
4/8 anonim válasza:
Igen, ez így van. Ha sokszor kivered, ki fogsz fáradni. Ez is valamit valamiért alapon működik. Ha az önkielégítésbe fektet energiát a szervezeted, akkor egyértelmű, hogy másra kevesebb marad. Ha leállsz azzal, hogy folyton csak a f'szod vered, egy idő után újra tudsz töltődni. Szóval ily végzet van a történet felett, te is csak egy eszköz vagy, amely hajtva van előre.
5/8 anonim válasza:
4-es, az idézet helyesen:
"Ily végzet áll a történet felett,
Te eszköz vagy csak, melyet hajt előre."
6/8 anonim válasza:
Jól írják a kedves előző válaszolók, tudni kell uralkodni magunkon, mert valóban "be kell osztani a hévet". Ha nincs önuralmad, akkor elgyengülsz és mint tudjuk, "Csak a gyávaság fogadja el harc nélkül a csapást". Az emberi szervezet mint fizikai anyagi rendszer is anyagilag és energetikailag is véges, valamit valamiért alapon működik. Annak is igaza van aki szerint "Te eszköz vagy csak, melyet hajt előre.".
7/8 anonim válasza:
Bakker már a szexnél is filozófia van? XD
8/8 MRWHALE válasza:
Én nem tapasztaltam ilyet sőt nálam ellentétesen van engem felpörget (nem túlságosan de azért érezhetően) pl ha alvás előtt csinálom akkor sokkal nehezebb elaludnom és csak úgy pörögnek a gondolataim valamint szokott lenni ,hogy edzés előtt is csinálom mert sokkal élénkebbnek érzem magamat utána.Úgy írom ,hogy van amikor én is napokon át akár 3X, 4X csinálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!