Mostanában állandóan hagymát eszek. Már vagy 3 hete nagyon kívánom. Mi lehet a hagymában amit ennyire hiányol a szervezetem?
A hagyma összetétele
A hagyma sajátos összetételű tápanyagkeverék, amelynek energiatartalma 40 kcal/100 g. 100 g hagyma fehérjetartalma 1,2 g, zsírból 0,1, szénhidrátból pedig 8,3 grammot tartalmaz.
Jelentős mennyiségű ásványi anyagot és nyomelemet, valamint vitaminokat is találunk benne:
kalcium: 190-540 mg/100 g
foszfor: 200-430 mg/100 g
kálium: 80-110 mg/100 g
magnézium: 81-150 mg/100 g
nátrium: 31-50 mg/100 g
vas: 1,8-2,6 mg/100 g,
réz: 0,05 mg/100 g,
cink: 1,5-2,8 mg/100 g;
C-vitamin: 10 mg/100 g;
számottevő B1 B2, B3,B5, B6, folsav, biotin és E-vitamin.
Mert a hagyma csíp...
A hagymák különleges anyagcseretermékei a kén tartalmú vegyületek, amelyek aminosavakból keletkeznek, e növénycsoportra jellemző, sajátos felépítő és lebontó folyamatokban. E vegyületek egy része illékony és a vöröshagyma jellegzetes, csípős szagáért és ízéért felelősek. A csípősséget az egyéb kísérő anyagok mennyisége és minősége számottevően befolyásolja. Ilyen biológiailag aktív anyagok például a flavonoidok, cukrok, nyálkaanyagok, amelyek szintén jelentős mennyiségben fordulnak elő a hagymában.
Egyed, mert ahogy az 1-es is írta, tele van mindenféle hasznos vitaminnal, ásványi anyaggal.
Biztos tavaszi vitaminhiányod van.
Vértisztìtó hatàsa is van.
Én nagyon imàdom a vöröshagymàt,úgy eszem nyersen,mint az almàt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!