Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mitől hízhatok ha diétázok?

Mitől hízhatok ha diétázok?

Figyelt kérdés

Sziasztok

22L vagyok 152cm és 58kg

3 hónappal ezelőtt 54kg voltam és úgy döntöttem hogy 50kg-ra le szeretnék fogyni ezért elkezdtem diétázni

Már 3hónapja folyamatosan ugyan ezeket az ételeket eszem és ahelyett hogy fogytam volna helyette híztam

Reggelire csak saláta semmi öntetet nem rakok rá szigorúan csak sima natúr sálata

Ebédre levest főzelék szárnyas hús rizs

Délután gyümölcs áfonya alma

Vacsorára tojás és ennyi

Mégis mit rontottam el?

2018. jan. 19. 06:55
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

*megnézem

*kitöltöm

2018. jan. 19. 09:45
 12/18 A kérdező kommentje:

Fogyási terved szerint 2018.03.30 napig, heti 0.5 kg-os ütemben, 53 kg testsúlyt szeretnél elérni. Ennek megvalósításához napi 1359 kalória bevitelt javaslunk (ez a Napi kereted, mely a főoldalon fog megjelenni és minden felvitt étkezés illetve testmozgás után változik és mutatja a még aznap elfogyasztható kalóriamennyiséget).

Ezt az eredményt kaptam

2018. jan. 19. 09:48
 13/18 anonim ***** válasza:
Ha ezer kalóriát se viszel be, főleg hónapokig akkor amikor étkezel a szervezeted azt egy az egyben átalakítja zsírrá és raktározza, mert tudja, hogy utána jó ideig nem jut kalóriához. Ezt a kalóriabázis dolgot nem ismerem, de ha nem kéri például hogy mennyit és milyen aktívan sportolsz akkor az az 1400 kalória inkább 1600 körül van heti 4 óra aktív testmozgással. Szóval ha ennél kevesebbet, főleg ha feleennyit viszel be akkor igen, a fogyást a legkevésbé se érheted el. és változatos étrend, és ha mindig főzelékeket eszel akkor óvatosan a rántással, próbáld inkább a főzelék egy részét pürésíteni úgy sűrítsd.
2018. jan. 19. 09:54
 14/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat és a segítséget

A főzelékbe rántás helyett habarást alkalmazok

2018. jan. 19. 10:04
 15/18 anonim ***** válasza:
Na az már jobb, de ez a reggelire csak saláta ezt a dolgot is kerülném, a legfontosabb, hogy minden étkezésnél egyél fehérjét, szénhidrátot és valamennyi zsírt is, tehát lehet pl zabkását tejjel és olajos maggal vagy gyümölccsel, vagy tojást reggelire, ebédnél meg nyugodtan ehetsz, halat, nyulat vagy kevésbé zsíros marhát is, ne csak csirke meg pulyka, és inkább vacsoránál a saláta lencsével vagy valami hüvelyessel, hogy legalább kis fehérje lehet benne, meg esetleg ha ebédnél meg maradt kis hal az is tökéletesen passzol egy lencsesalátához. Meg ha ilyen komolyan veszed a diétát csinálhatsz házilag zabkekszet, egy csomó receptet találni a neten és azt enni uzsonnára gyümölccsel, így valamivel kevesebb cukros gyümölcsöt eszel délutánra.
2018. jan. 19. 10:12
 16/18 anonim ***** válasza:

Van tippem, hogy javíts a dolgon, bár szerintem nem szabad azzal foglalkozni, mit mutat a mérleg, fontosabb, hogy egészségesen táplálkozz és érezd jól magad a börödben.

Amit már írtak, túl kevés kalóriát viszel be és raktároz a szervezeted. Amit raktároz, szerintem, az a délutáni gyümölcsböl a cukor, a fruktóz. A fruktózt az inzulintól függetlenül használja fel a szervezet, elöször feltölti a máj glikogénraktárait, utána pedig trigliceridet állít elő belőle, azaz zsírrá alakítja.

A helyedben, ha nagyon fogyni akarnék és az az elsödleges cél, elhagynám a gyümölcsöt, reggelire enném a tojást, tízóraira 1-2 rizspufit csmell sonkával, ebédre a fözeléket rántás és habarás nélkül ok, sovány szárnyashús, rizs ok. Ugyanebböl lehet egy pici adag uzsonnára, vacsira enném a salátát. A napi kalóriabeviteled semmiképpen ne vidd 1200 kcal alá! És igyál naponta 2,5 - 3,5 liter vizet.

Inni mit szoktál 1 nap?

2018. jan. 19. 10:20
 17/18 A kérdező kommentje:

Utolsó lehet hogy így van

Igy fogok tenni

Napi 2.5 l ásványvíz natur aqua "kék"

2018. jan. 19. 10:45
 18/18 anonim ***** válasza:

Nyilván a semmit, sőt a hiányt nem alakítja át zsírrá... Koplalással mindenki lefogy, kísérletek, haláltáborok s egyebek is mutatják ezt. Viszont belassul az anyagcsere és más hátrányai is vannak.

3 hónap nagy idő, már nem tudom a vízre fogni... Bizonyára többletben eszel, ha ténylegesen, zsírban hízol, mivel más lehetőség NINCS. Rosszul számolsz vagy brutálisan belassult az anyagcseréd, sokkal jobban, mint normális embernél szokott koplaláskor. Vannak extrém esetek, legalábbis halllottam már ilyenekről.

Első körben finoman megemelném a kalóriát, mivel koplalni nem helyes, hátha történik valami, erre elég komoly esélyt látok. Ha aggódsz, hogy hízol, inkább mozogj, de soha ne koplalj, enyhén sem. Nem nagy a súlyod, esélyes, hogy lassú az anyagcseréd, de így is kicsi az esélye, hogy 1000 kcal jó neked (azért írok ilyen óvatosan, mert biztos van ember, akinek ennyi is elég ilyen adatokkal s neki ez a lassú anyagcsere a normális, nem tud begyorsulni. annyi milliárd ember között érdekesebb dolgok is előfordulnak).

Sokaknak segített már, hogy kicsit megdobták a kalóriabevitelüket, bármilyen furán is hangzik. Mivel ez hatni képes a kalóriafelhasználásodra.

2018. jan. 19. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!