Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért "kell" a teába citromlev...

Miért "kell" a teába citromlevet tenni?

Figyelt kérdés

Valaki magyarázza már el nekem, hogy sok ember miért rontja el a teát azzal, hogy telenyomja cukorral meg citromlével ?

Nem is érezni akkor a tea ízét .

Ennyi erővel ihatnának felmelegített limonádét is .

Egyszerűen nem tudom ezt felfogni mire jó ez, meg egyáltalán melyik okos találta ezt ki .

Válaszaitokat előre is köszönöm .

2017. dec. 30. 13:37
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
94%

Volt barátom is ezt vallotta mint Te, Kérdező :D

Engem nem zavart, de ha teát ittunk, én folyton kutattam citrom(lé), cukor után. A családomban mindenki cukor(méz)-citrom pártját fogja nemzedékek óta :D

De ha valaki így issza, áldásom rá, csak nekem hagyja meg a kedvenc formulámat

2017. dec. 30. 16:56
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
En cukrot es citromot nem teszek bele, viszont gyombert igen.
2017. dec. 30. 18:02
 13/22 anonim válasza:
86%
Hát ízlések és pofonok (a natúr teának elég kellemetlen csersav íze van szerintem), amúgy egyszer olvastam valahol, hogy a citromlé a tea valamilyen pozitív élettani hatását is erősíti. (Amúgy nyilván nem kell, de én úgy szeretem.)
2017. dec. 31. 04:12
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Megszokás kérdése, sok ember (magyar) óvodában, iskolában, táborokban is cukros-citromos teát iszik. Sokan már a gondolattól is rosszul vannak, hogy van, aki tejet tesz bele. (Ez tapasztalat.)

Én a legtöbb teát üresen iszom, a zöldet nem is rontanám el soha még mézzel sem, a feketét tejjel vagy tejszínnel, de előfordul, hogy gyömbért vagy borsot (nem őrült feketét, hanem szemeset) teszek bele. A meleg limonádé amúgy más ízű. És ez nem mostani találmány, úúúgy általában a közép-európaiak így isszák. Sokaknak, főleg gyerekeknek könnyebben fogyasztható, mint magában. A tibetiek sósan isszák, te meg tudnád úgy inni?

2018. jan. 2. 04:24
 15/22 anonim ***** válasza:
50%

Előző az érdekes bors lehet ha "őrült" xD

Gondolom őrőlt akar lenni, de a telefon át írt :D

2018. jan. 2. 19:02
 16/22 dq válasza:
9%

Szerintem sznobság a natúr dolgokkal való kérkedés.

"A húst a hús ízéért eszem, ennyi erővel ehetnétek magába a sót."

Hát wtf.

2018. jan. 11. 09:50
 17/22 anonim ***** válasza:
75%
Hát én már csak a színéért is teszek bele citromot,mert minden gyümölcs tea amit eddig vettem ronda fekete vagy sötétkék szinű volt miután belógattam a filtert.
2018. jan. 11. 13:18
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Ez is egy szempont lehet, a szín... Az én gyümölcsteáim szép pirosak, viszont a rendes teáim citrommal és anélkül is szép barnák. Mondjuk van egészen sötét is, a Pu-Erh iszonyatos lenne citrommal... Mondjuk a füstös teámhoz se menne, de az mindenhogyan rossz számomra, csak poénból van :D

A nem elég savanykás gyümölcstea jobb citrommal és egy halom gyümölccsel benne, a rendes nekem megy natúron is.

2018. jan. 11. 22:36
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Jaj, a füstös tea! Én is vettem, de nem bírom meginni, mert előbb érzem a szagát, mint az ízét, és nekem pont olyan szagú, mint a kolbászfüstölő..

Van egy barátom, aki minden teába citromlevet tesz. Egyszer kapott tőlem karamellás rumos teát, és abba is, és azt mondta, nagyon rossz volt.

2018. jan. 16. 04:04
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Ízlés kérdése. Az viszont engem is zavar amikor mindenki győzködi a másikat, melyik verzió a jobb. Én utálom a citromot s nem bírja a savam sem, így soha nem teszek bele, max mézet, hogy édesebb legyen. De tényleg sokan tesznek bele citromlevet, azt látom.
2022. dec. 16. 23:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!