Miért "kell" a teába citromlevet tenni?
Valaki magyarázza már el nekem, hogy sok ember miért rontja el a teát azzal, hogy telenyomja cukorral meg citromlével ?
Nem is érezni akkor a tea ízét .
Ennyi erővel ihatnának felmelegített limonádét is .
Egyszerűen nem tudom ezt felfogni mire jó ez, meg egyáltalán melyik okos találta ezt ki .
Válaszaitokat előre is köszönöm .
Volt barátom is ezt vallotta mint Te, Kérdező :D
Engem nem zavart, de ha teát ittunk, én folyton kutattam citrom(lé), cukor után. A családomban mindenki cukor(méz)-citrom pártját fogja nemzedékek óta :D
De ha valaki így issza, áldásom rá, csak nekem hagyja meg a kedvenc formulámat
Megszokás kérdése, sok ember (magyar) óvodában, iskolában, táborokban is cukros-citromos teát iszik. Sokan már a gondolattól is rosszul vannak, hogy van, aki tejet tesz bele. (Ez tapasztalat.)
Én a legtöbb teát üresen iszom, a zöldet nem is rontanám el soha még mézzel sem, a feketét tejjel vagy tejszínnel, de előfordul, hogy gyömbért vagy borsot (nem őrült feketét, hanem szemeset) teszek bele. A meleg limonádé amúgy más ízű. És ez nem mostani találmány, úúúgy általában a közép-európaiak így isszák. Sokaknak, főleg gyerekeknek könnyebben fogyasztható, mint magában. A tibetiek sósan isszák, te meg tudnád úgy inni?
Előző az érdekes bors lehet ha "őrült" xD
Gondolom őrőlt akar lenni, de a telefon át írt :D
Szerintem sznobság a natúr dolgokkal való kérkedés.
"A húst a hús ízéért eszem, ennyi erővel ehetnétek magába a sót."
Hát wtf.
Ez is egy szempont lehet, a szín... Az én gyümölcsteáim szép pirosak, viszont a rendes teáim citrommal és anélkül is szép barnák. Mondjuk van egészen sötét is, a Pu-Erh iszonyatos lenne citrommal... Mondjuk a füstös teámhoz se menne, de az mindenhogyan rossz számomra, csak poénból van :D
A nem elég savanykás gyümölcstea jobb citrommal és egy halom gyümölccsel benne, a rendes nekem megy natúron is.
Jaj, a füstös tea! Én is vettem, de nem bírom meginni, mert előbb érzem a szagát, mint az ízét, és nekem pont olyan szagú, mint a kolbászfüstölő..
Van egy barátom, aki minden teába citromlevet tesz. Egyszer kapott tőlem karamellás rumos teát, és abba is, és azt mondta, nagyon rossz volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!