Miért nem célszerű a teába forrás után azonnal beletenni a citromlevet?
Figyelt kérdés
Mit is csap ki ilyenkor a tea?2011. márc. 14. 15:36
1/6 anonim válasza:
a hőre érzékeny vitaminokat tönkreteszi, ilyen a C vitamin is
2/6 anonim válasza:
de a citromlében nincs semmilyen vitamin,az csak valami aromákkal teli lötty...
azt se lehetne beletenni rögtön?
vagy ez csak a rendes 100%os és frissen facsart citromlére vonatkozik?
4/6 anonim válasza:
én rögtön beleteszem, mert sztem a citromlében nem sok vitamin van. Az igazi, frissen facsart citrommal várni szoktam egy kicsit.
5/6 anonim válasza:
Mondjuk arós citromlénél tényleg tökmindegy, mert abból az ég-világon semmi nem tud kicsapódni, de azért vannak jó minőségű valódi citromlevek, meg olyanok is, ami direkt c-vitaminnal dúsított.
Ezeket érdemes hideg(ebb) teába tenni.
6/6 anonim válasza:
Hasonló a helyzet a mézzel is. 40 fok felett minden fontosabb alkotóeleme kárba vész.
A frissen facsart citrom C-vitamina pedig szintén kárba vész.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!