Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem célszerű a teába...

Miért nem célszerű a teába forrás után azonnal beletenni a citromlevet?

Figyelt kérdés
Mit is csap ki ilyenkor a tea?
2011. márc. 14. 15:36
 1/6 anonim ***** válasza:
81%
a hőre érzékeny vitaminokat tönkreteszi, ilyen a C vitamin is
2011. márc. 14. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
88%

de a citromlében nincs semmilyen vitamin,az csak valami aromákkal teli lötty...


azt se lehetne beletenni rögtön?


vagy ez csak a rendes 100%os és frissen facsart citromlére vonatkozik?

2011. márc. 14. 16:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
78%
A c-vitamin bomlik 60 fokon.
2011. márc. 14. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
én rögtön beleteszem, mert sztem a citromlében nem sok vitamin van. Az igazi, frissen facsart citrommal várni szoktam egy kicsit.
2011. márc. 14. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk arós citromlénél tényleg tökmindegy, mert abból az ég-világon semmi nem tud kicsapódni, de azért vannak jó minőségű valódi citromlevek, meg olyanok is, ami direkt c-vitaminnal dúsított.

Ezeket érdemes hideg(ebb) teába tenni.

2011. márc. 14. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló a helyzet a mézzel is. 40 fok felett minden fontosabb alkotóeleme kárba vész.

A frissen facsart citrom C-vitamina pedig szintén kárba vész.


Üdv!

2011. márc. 14. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!