1/14 anonim válasza:
Nem értem a kérdést. Én mondjuk nem fogyasztok tejet, de a növényi tej is ugyanúgy működik: fogom és felhabosítom a kávéfőző gőzölő karjával.
2/14 A kérdező kommentje:
Nekem nem sikerül, csak felmelegíti a tejet, meg fröcsögteti szét. Olyan mintha mikróban felforralnám.
Mit nem lehet rajta érteni? Hogy csináljak tejhabot? Szerintem nem olyan egyszerű dolog.
2017. nov. 10. 20:02
3/14 anonim válasza:
Ja hogy úgy :) Milyen zsírtartalmú tejet veszel? 3% alatt nem nagyon működik, lehet az a gond? Mert akkor tényleg csak forr és hatalmas buborékok lesznek benne.
4/14 anonim válasza:
Én zsírszegény tejből is tudok, tejhabosító habverővel. Mondjuk lehet, hogy nem "A" tökéletes tejhab az enyém, de elég vastag és tömör ahhoz, hogy guszta finom legyen a lattéhoz.
5/14 anonim válasza:
Műanyag flakonba rakom a tejet és rázom. 1,5-ös tejjel is működik. Utána szoktam melegíteni.
6/14 anonim válasza:
Lehet, hogy a kávéfözö gözölöje a probléma. Nekem is volt gagyibb, soha nem tudtam vele értelmes habot csinálni. Amúgy nem a zsirtol, hanem a fehérjétöl függ, hogy mennyire lehet habositani.Amig nem volt normális kávéfőzőm addig kis kézi habositot használtam. Pár 1000Ft és egész korrekt habot lehet vele csinálni.
7/14 anonim válasza:
Ez butaság hogy a tejfehérjétől függ, tényleg a zsírtartalom számít. A növényi tejekben nincs egy gramm kazein ad (tejfehérje), és mégis habosíthatóak. De az 1% kókusztej ott sem működik csak a 2-3% feletti.
9/14 anonim válasza:
Nem azt irtam h a tejfehérjétöl függ. Az adott folyadék fehérjetartalmátol függ. Pl növényitejeknél, gözöléssel csak szojatejböl lehet értelmes habot csinálni. Többit is felforralja, keletkezik egy pár buborék de az távol áll a habtol. Zsirtartalom az ízt befojásolja. Rengeteg oldal van ahol informáciot találsz erröl, olvass utána.
10/14 anonim válasza:
Bármilyen növényi tejből lehet nem csak a szójából :) nem a fehérjetartalommal a kulcs hanem a zsír. A mandula, mogyoró, kókusz, zab stb. tejek is habosíthatóak ha elég zsírosak, ne írj butaságokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!