Szerintetek ami büdös az rossz is?
Ezen vitatkozunk ismerősömmel, hogy ami nem tetszik a szagló bimbóinknak az feltétlen rossz is?
Szerintetek? Példát ellenpéldát tudnátok mondani?
én például utálom amikor főzik a kocsonyát, büdös.
Valaki meg szereti.
Vannak büdös sajtok is.
De a legtöbb esetben a büdös a rosszat jelenti. Nem véletlenül alakította így a természet, hogy pl. a széklet is büdös, mert hulladék, meg kell tőle szabadulni.
Hát ez jó kérdés! :D
Egyszer valahol azt hallottam, hogy a szaglás nagyon befolyásolja azt, milyen ízt érzel (lehet, hogy ezért van az is, hogy nem érzed az étel ízét, ha be van dugulva az orrod... nem tudom :)).
Mindenesetre így saját tapasztalatból, ami büdös, annak általában nincs jó íze... főleg mert általában romlott. :D
De azért biztos van kivétel... pl. a camambert? Annak nincs épp kellemes illata, mégis finom. :)
(lehet, hogy ezért van az is, hogy nem érzed az étel ízét, ha be van dugulva az orrod... nem tudom :)).
Ez komoly? :D
rakj magad elé pár ételt, csukd be a szemed, keverd meg, hogy ne tudd melyik melyik, és fogd be az orrod és kóstolgasd végig a kajákat!
Nem fogod tudni, hogy mit eszel, mert nem érzed az ízét, ha be van fogva az orrod!Vagy kérj meg valakit, segítsen neked, hogy ne tudd mit ad a szádba.Én már kipróbáltam, és tényleg így van.
Érdekes, mert pl a büdi sajtot, nem eszem meg, mert az agyam a büdi ételekre olyan ingert ad ki, hogy ne edd meg!
Nem! Sőt!
Volt itt régen egy nagyon okos TSZ elnök, Tóth Laci volt a neve (már meghalt), és az ő nagy mondása volt:
"A pina is büdös, mégis jó!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!