Most elöször kerültem olyan helyzetbe, hogy meg kell tanulnom magamra fözni. Miket fözhetek kezdöként, ami egyszerü?
Minden. Olvasni gondolom tudsz :)
Jó receptkönyvől BÁRMIT meg tudsz csinálni ;)
Rengeteg egyszerű étel van. A tésztára sok dolgot rakhatsz.
Tojásételek. A rántotta nekem lefedi sok ebédemet, főleg, hogy bele lehet keverni zöldségeket, húsféléket (ami gyorsan sül vagy sütést nem igénylő), lisztféléket (a cassava gari, a krumpliliszt és a zabpehely a kedvencem), akár olajos magvakat is. A töltött tojás is remek étel s a tojáspörkölt is. Ha rántottát tudsz készíteni, ezeket is.
Zöldségételek. Sosem komplikálom el, csak megsütöm őket, majd opcionálisan tojást ütök rájuk vagy darált lenmaggal szórom meg. Tésztához is mennek. Ebbe a kategóriába tartozik a lecsó, bár nálam a lecsó tojásos, így a rántotta egy formájának is tekinthető, ha felborítom az arányait :)
A zöldségpörköltek is jók, népszerű részhalmaza a borsópörkölt, de én speciel vegyesen szoktam, olyan zöldségből, ami van és szerintem illik bele (majdnem mind ez). Curry fűszerrel pedig zöldségcurry lesz...
A muffin is egyszerű étel s természetesen sokféle sós verziója is van. Összekevered, megsütöd muffinsütőben, megfogható, csinos, úti ételnek is jó.
Szerezd be
HORVÁTH ILONA SZAKÁCSKÖNYV-ét
Generációk tanultak meg belőle főzni, többek közt én is.
A receptjei egyszerűek, könnyen érthetőek és garantáltan finomak.
Könnyebb szakácskönyvből megtanulni főzni, mint bizonytalan internetes receptekből.
Sültkrumpli + valami hús hozzá. Nem egy nagy dolog és laktató is.
Tésztafélékből egy sima spagetti is elmegy az is mennyi idő? Max 30 perc talán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!