Melyik édesítőszer ize hasonlit a legjobban a cukorhoz?
jeenleg 2 konkrét elképzelés van: kávé és mákostészta.
nem konkrétan sütire gondolok, hanem olyasmire amibe kanállal teszünk vagy amire kanállal szórunk cukrot.
kávé, tea, limonádé, kakaó,
mákos tészta, túrós tészta, tejbegríz, tejberizs, palacsinta, eper
esetleg puding mákos guba, de ebbe már bele van keverve, mégha nem is süti.
Az emberek érzékelése más, de leírom az enyémet.
A xilit szőlőcukorízű, szerintem még ízre is jobb, mint a cukor (nem mintha igazán emlékeznék, az milyen, de azért dereng valami :)). Nagyon finom, néha kanállal eszem vagy kávéscukorral, mint anno a répacukrot, csak ma már sokkal édesebbnek érzek mindent.
Az eritrit csak édes, de nem finom, ezért van az, hogy én még szigorú ketogén diétában is használok xilitet, csak épp eritritet többet...
A többi édesítőszer, amit próbáltam (nem mindet próbáltam, de sokat igen), pocsék volt, inkább nem használnék semmit, mint azokat.
De ez csak az én véleményem.
Én eritritet használok, de magában meg nem enném, mert van egy fura "jeges" érzete (a xilitnek is amúgy). Az édesítők utóíze meg borzalmas, alig bírod eltüntetni a szádból. De én amúgy is érzékeny vagyok minden mű dologra.
Ha rá akarom szórni valamire, akkor általában finomítatlan nádcukrot használok, mert az ízre is finibb és alacsonyabb a glikémiás indexe.
De amúgy csak áltatom magam, mert csomó olyan dolgot eszek, amiben amúgy van cukor :'DDD de ez már az én bajom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!