Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Kávéba-teába milyen édesítősze...

Kávéba-teába milyen édesítőszert, melynek legkevesebb mellékíze van?

Figyelt kérdés

Cukorbeteg milyen édesítőszert tudna használni kávéba-teába, amelynek a

lehető legkevesebb mellék-íze van?

Tudom milyen borzalmasak szoktak ezek lenni, mert én is kóstoltam ezeket az édesítőket...

elsősorban nem mesterséges hanem növényi édesítőszerekre gondoltam. Tudom: legjobb a xilit (nyírfacukor) de arra át kell szoknia a

szervezetnek, mert hasmenést okozhat.

Tablettás változat érdekelne, régen (pár éve) stevia-t vettem

tablettásat, de annak is volt mellékíze. Rádióban hallottam riportot,

hogy valamilyen magyar cég alakult a stevia hazai gyártására és

jelentős sikereik vannak a mellékíz nélküli stevia-gyártásban, de már

régen hallottam és nem emlékszem rá.

Konkrét fajtát írjatok.



2016. nov. 10. 07:45
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Mire leírtad a kérdést konkrétan kijelentetted, hogy téged csak a stevia érdekel :D

Azzal kapcsolatban nem tudok mit mondani, de amúgy a xilitet javasoltam volna. Kevés olyan esetről tudok, ahol nem töménytelen mennyiségben fogyasztva akkora problémát jelentett volna 'átszokni' rá.


De amúgy gyümölcscukor is kapható boltban (fruktóz).

2016. nov. 10. 09:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
66%
Számomra ezeknek mind borzalmas ízük van. Kávét szoktam édesítővel inni. Sima mesterséges kis pötty. Az az egy nekem, ami nem változtatja meg az ízét. Ezek a növényi csodaszerek nagyon más ízűek.
2016. nov. 10. 09:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
68%

Nálam a top a xilit, nagyon finom szőlőcukoríze van (no persze, minden ízlés dolga) :D

A második az eritrit, de az drágább és nem finom, mindössze édes, de kevésbé, mint a xilit.

Jó stevia engem is érdekelne, a stevia olcsó, de a falnak megyek az ízétől. Sokszázszorosan hígítva a fentiekkel már kibírom, de kávéba nem, inkább sok ízes dologhoz keverve. De van, aki bírja a steviát.


Egyeseknek bajuk van a xilittel, sőt az eritrittel is, a hasmenést értem ide, nekem s a páromnak ilyen sosem volt, pedig ő egész mennyiségben eszi (no nem az átlagemberhez, hanem hozzám képest). Nem mindenkinek árt, pláne nem kis mennyiségben.


Persze a kávét s pláne a teát édesítés nélkül is meg lehet inni, teát igazából úgy kell. A kávéval eltartott pár évig a dolog, de már megiszom édesítés nélkül :) Mivel a kávét magát nem akartam elhagyni, pedig az sem kötelező dolog. Addig persze kellett valami, nekem ugye a finom xilit volt :)

2016. nov. 10. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Valóban, a kérdés végefelé sikerült félrefogalmaznom: természetesen bármi érdekel, nemcsak stevia.

2016. nov. 10. 14:48
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Süssina, én kávéba ezt használom. Mesterséges, való igaz, csakúgy, mint a fogkrémem vagy a feldolgozott élelmiszerek jó része. De ez még nem jelenti azt, hogy ettől lenne rossz. A galóca természetes, de az sem jó dolog :))


Xilitet sütéshez és befőzéshez használok, de hashajtó hatása nagy mennyiségben lehet csak, nem egy kávényi adag miatt. Még soha, senkinek nem okozott tüneteket.

2016. nov. 10. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Általánosságban elmondható, hogy az aspartam tartalmú édesítőszerek használata nem szerencsés. Ezért én Steviát használok.
2016. nov. 11. 05:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!