Gyümölcs hús mellé: miért utálják sokan?
Kettő, ami az eszembejut:
A sulinknak volt (van?) egy tábora Szigetszentmártonban, sátrakkal, villany nélkül, ahogy azt kell. Az első évben még nem, de a másodikban már volt egy kis épület, télen abban aludtak a csónakok, nyáron meg mindig volt benne egy kis kaja: kenyér, hagyma, zsír, lekvár; hogy ha kér étkezés között megéhezünk, akkor se a sátorcövekeket rágicsáljuk. Egyszer, bementem, kentem magamnak egy "lekvárosdeszkát". Már esteledett, alig lehetett látni, hát ahogy megyek kifele, jön be egy tanárnéni, és kezembenyom egy fej lilahagymát, mondván, hogy: Egyél hozzá ilyet is, úgy az igazán finom! Lehettem olyan 10 éves: hát mertem én ellentmondani az Anna néninek? Meglepően jól is esett az akkor.
Aztán a másik: A szüleim megvették életük első grillsütőjét. Nagy szám volt az akkor. Aztán egyszer jött a recept: grillcsirkét a sütés előtt kitömni mindenféle gyümölcsökkel, hústűkkel rögzíteni, hogy ne tudjanak kipotyogni sütés közben. Szilva, barack, meggy stb. De ha nincs más, akkor megpucolt almaszeletekkel is óriási! Utána csak úgy csináltuk, pedig fater egyébként szintén nem volt nagy kedvelője a sós-édes ízkeveredésnek.
Hát ez van: hogy ma már "nagyon proli!"
Mert még a szüleink, nagyszüleink idejében többször volt a hús mellé paradicsom mártás, meggy szósz, püszke(egres) szósz... de ma már az "nem menő"!! Pedig igenis finom!
Tul édes,és az ilyen gyümölcsös husoktol fáj gyomrom ,és nem finom,külön gyümölcs hús után igen de mellé nem ,
Inkább hús mellé kovászos ubi kell.vagy valaki savanyu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!