Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Gyümölcs hús mellé: miért...

Gyümölcs hús mellé: miért utálják sokan?

Figyelt kérdés
Szerintem pl. a sárgabarackos, serrano sonkával áttekert, füstölt sajttal töltött csirkemellnél (gyümölcsboros-mazsolás piláffal) nincs finomabb, meg a marhasült grízgaluskával és meggymártással is csodafinom. A narancsos kacsáról ne is beszéljünk!
2017. júl. 28. 21:08
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
85%
En is nagyon szeretem a gyumolcsos husokat, de az izek keverese is bejon altalaban, mint pl az edes-savanyu, vagy a csokis soskaramella. Kedvencem az oszibarackos roston sult csirkemell. Vagy pl libamaj kortevel. Karalabe kremleves almaval (libazsiron kicsit megsutve, sozva)... en szeretem, de van aki a pacalprokoltet szereti meg a szalonnat. En meg ezeket meg nem ennem semmi penzert.
2017. júl. 28. 23:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/22 A kérdező kommentje:
Proli, nem proli, szoktam enni mindenféle gabonát meg gabonának tűnő magokat is. De például nekem a nagyon zsíros magyaros kajáktól van undorom.
2017. júl. 29. 00:11
 13/22 anonim ***** válasza:
89%

Kettő, ami az eszembejut:


A sulinknak volt (van?) egy tábora Szigetszentmártonban, sátrakkal, villany nélkül, ahogy azt kell. Az első évben még nem, de a másodikban már volt egy kis épület, télen abban aludtak a csónakok, nyáron meg mindig volt benne egy kis kaja: kenyér, hagyma, zsír, lekvár; hogy ha kér étkezés között megéhezünk, akkor se a sátorcövekeket rágicsáljuk. Egyszer, bementem, kentem magamnak egy "lekvárosdeszkát". Már esteledett, alig lehetett látni, hát ahogy megyek kifele, jön be egy tanárnéni, és kezembenyom egy fej lilahagymát, mondván, hogy: Egyél hozzá ilyet is, úgy az igazán finom! Lehettem olyan 10 éves: hát mertem én ellentmondani az Anna néninek? Meglepően jól is esett az akkor.


Aztán a másik: A szüleim megvették életük első grillsütőjét. Nagy szám volt az akkor. Aztán egyszer jött a recept: grillcsirkét a sütés előtt kitömni mindenféle gyümölcsökkel, hústűkkel rögzíteni, hogy ne tudjanak kipotyogni sütés közben. Szilva, barack, meggy stb. De ha nincs más, akkor megpucolt almaszeletekkel is óriási! Utána csak úgy csináltuk, pedig fater egyébként szintén nem volt nagy kedvelője a sós-édes ízkeveredésnek.

2017. júl. 29. 00:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/22 anonim ***** válasza:
78%
Én alapból nem szeretem a főtt gyümölcsöket, mert szottyadtak lesznek, megváltozik az ízük, a legtöbb gyümölcsös húsételnek a szagát sem bírom (különösen az ananászos csirkének).
2017. júl. 29. 00:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/22 anonim ***** válasza:
85%
táboros emlékem nekem is van. egyszer gyerek koromban az ország másik felében nyaraltunk, és az egyik napreggelire bundás kenyeret kaptunk. én itthon baconnal, sonkával vagy sajttal ettem, ott lekvárt kínáltak hozzá.
2017. júl. 29. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/22 anonim ***** válasza:
85%

Hát ez van: hogy ma már "nagyon proli!"

Mert még a szüleink, nagyszüleink idejében többször volt a hús mellé paradicsom mártás, meggy szósz, püszke(egres) szósz... de ma már az "nem menő"!! Pedig igenis finom!

2017. júl. 29. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/22 anonim ***** válasza:
71%

Tul édes,és az ilyen gyümölcsös husoktol fáj gyomrom ,és nem finom,külön gyümölcs hús után igen de mellé nem ,

Inkább hús mellé kovászos ubi kell.vagy valaki savanyu.

2017. júl. 29. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/22 anonim ***** válasza:
78%
Amiket felsoroltam: paradicsom mártás, meggy szósz, püszke szósz, ... de még az alma szósz is, mind-mind savanyú, főtt, sült húsok mellé tökéletes!
2017. júl. 30. 06:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/22 anonim ***** válasza:
76%
Mert rengeteg embernek fejletlen a gasztrokultúrája.
2017. júl. 30. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, miért utálják annyian, talán nincsenek hozzászokva az édes-sós ízek keveredéséhez, mert ez nem olyan gyakori a magyar konyhában. Én személy szerint imádom a húst gyülölcs szósszal, gyümölccsel töltve, vagy más gyümölcsös változatban enni. Legutóbb sajttal és almával töltött csirkét és malibu (ananászos) csirkét ettem, isteniek voltak.
2017. júl. 30. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!