Havi 30-40 ezerből milyen kaja?
Olvastam itt egy kommentet, amelyben írta a kommentelő, hogy 30-40 ezer forintot költ kajára havonta.
Mi a férjemmel kb. havi 200.000 Ft-ot költünk kajára. Náha, amikor sikerül spórolni, akkor 150.000-et. Amikor egyedül éltem, akkor is körülbelül ennyi ment el rá.
Szeretném megkérni azokat, akik ilyen 30 ezrekből ki tudnak jönni, hogy írják már le, hogy mit esznek egy átlagos napon. Persze azokéra is kíváncsi vagyok, akik mondjuk 50 vagy 80 vagy 100 ezerből kijönnek. Spórolni szeretnénk, de egyszerűen nem megy, pedig nem osztrigán meg szarvasgombán élünk.
De a 3 féle sajtot egy nap alatt faljátok be?
Én 60at költök kajára, teára és vitaminra, de sajnos kénytelen vagyok menzán ebédelni, ami napi 1000-1200Ft ráadásul a fele megmarad, mert olyan alja minőség. Messze a munka, nem marad idő este főzni, max. fél óra. A kiszállított még drágább.
Reggelire müzli, szalámis kenyér, bundás kenyér, idényzöldség. 2-3 szelet megvajazva nem sok. Fél kg kenyér elég 1 hétre (ha megszárad morzsának jó vagy bundázni). Szalámit nem szeletelve veszem.
Vacsira mirelit pizza, gyakran tojás zöldséggel vagy főtten, lecsó rizzsel és virslivel, sokadikán sólet konzerv vagy semmi. (Hazafelé péksütizek, olyankor este nem vagyok éhes.)
Veszek párszor édességet is (zselécukor, gumicukor), hetente túrórudit, sajtból inkább egy kis darab minőségit, joghurtot ritkábban. Igyekszem nem szemetet venni, pl. 2 zacskó chips helyett lehet venni egy dinnyét vagy más gyümölcsöt!
Lehet faragni a költségeket kis tudatossággal: A sajt kimérve olcsóbb, az olcsóbb apró paprika is jó, úgyis összevágod! Joghurtból van vödrös, nemcsak a csicsás üveges a jó. Máj pl. tök olcsó, mégis fontos vas forrás és persze finom! Csirkének se csak melle van, nemcsak csirke létezik.. 120Ft-ból vettem 2 kacsa farhátat, lett 2dl zsír, reggelire tepertő és egy olyan húsleves, hogy megszólalt!
Hétvégén néha vérszemet kapok, hogy rohadna meg, nem eszek megint sza..t!! Olyankor marhaburgert vagy tejszínes rákot csinálok, de ez kb. 3 havonta.
Hétvégén jut idő sportolni, olyankor picit többet eszek, de pl. italport nem veszek, sem 500Ft-os energiaszeletet.
Persze próbálok időt szakítani, mert a menza viszi el a pénzt, de kínait, törököt, japán kaját nem lehet minden nap enni, kell a tradicionális konyha. Javaslom hogy főzz, több napra, fagyasztani is lehet. Hétvégén én is csinálok többet, csak kicsi a hűtőm! :)
Indokolatlanul nagy hűtő is lehet a gond vagy valami belső kényszer, hogy éhen fogtok halni ha nincs tele.. nem röhög, van ilyen ismerősöm! 20 féle puding meg ilyen hulladék lapka sajtok, joghurtok benne, ha pedig ott van, felzabálja az ember úgyis! Az a drága! Van akinek mindig üres, mert az meg vesz valamit készen vagy azért eszi ki, mert tudja hogy üresnek kéne lennie.. ezek mind evési zavarok, ez is állhat a háttérben.
Vezess naplót, 2-3 hónap alatt kiderül, mire megy el a pénz! A kidobottat is írd fel, szerintem meg fogsz lepődni!
Mi olyan 40-60.000 között költünk majdnem vegán étrenden..
Növényi tejek, joghurtok, tejszín, növényi sajt-túró, friss zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű tészta, sokféle gabona, sok-sok hüvelyes, olajos magvak mind kijönnek ennyiből két főre. Nagyon ritkán tojást eszünk pl.
Étterembe ritkán járunk, kb. havi 1x, mert nem túl nagy a kínálat ilyen irányban és azt nem számolom bele a havi étkezésbe.
Szinte csak itthon főzünk. De legalább mindenről tudom, hogy hogy készült és hogy maximálisan egészséges.
Jezusom..mi nalunk 20.000 hetente egy bevasarlas igaz mi meg egyelore hust szep kartyara veszunk, de szeptembertol az is kpra megy.
En a kajan megprobalok minel jobban sporolni ugy, hogy egeszseges is legyen meg minden. Heti menut irok, bevasarlo listat keszitek. Szigoruan ragaszkodunk a listahoz es egyszer megyunk vasarolni egy heten. Sok zoldseg megterem a kertunkben igy pl paradicsomra, paprikara, uborkara, patiszonra, cukkinire, hagymara nem koltunk. A jovo heti menutma irtan ossze:
Hetfo
Patiszon fozelek, feltetnek csirkeszarny porkolt (patiszon, hagyma, csirkeszarny van)
Kedd
Toltott csirke, koretnek vegyes zoldseg es hasabburi (csirke, krumpli, vegyes fagyasztott zoldseg van, csak majat es gombat kell a toltelekbe venni)
Szerda
Paradicsom leves, krumplis teszta
(Paradicsom le van hazilag, csak tesztat kell venni)
Csutortok
Koromporkolt (hagyma van, csak kormot kell venni es bogracsba csinaljuk)
Pentek
Hideg gyumolcsleves mini piskotatoronnyal es fuszeres, grillezett tarjaval, koretnek uborkasalata lesz (veszunk gyumolcskevereket fagyasztva, tarjat es az uborka sajat)
Szombat
Natur lecso lesz (van minden hozza)
Vasarnap
Husleves
Rantott hus
Koretnek petrezselymes ujkrumpli
Desszertnek madartej lesz
(zoldsegkevereket kell venni, karajt meg egy 5 kgs krumplit, plusz tejet)
Bevasarlo lista
1 kg maj
1 kg gomba
1 kg teszta
1.5 kg korom
1 kg fagasztott, vegyes gyumolcs
1.5 kg karaj
2 zacsko, felkockazott es fagyasztott repa
2 zacsko, felkockazott es fagyasztott feherrepa
2 zacsko, felkockazott es fagyasztott karalabe
1 pack liszt
1 pack cukor
Reggelire altalaban tojast eszunk vagy szendvicset, de tojas is es felvagottak is van a jovo hetre meg. Vacsorara salatakat szoktunk enni.
Hideg elelmiszerek kozul kell venni:
2 kg kenyer
2 l tej
Ugy nagyjabol ennyi a kaja resze. Szoktunk meg gyumolcsoket is venni, fokent dinnyet, sargadinnyet, ananaszt. Uditok kozul kubut, Siot. Ha nassolni akarok, magam keszitem a nasit pl cukkini vagy krumpli chipset, telen karamellas almat :))
Elsosorban azt kell megnezni, mi van otthon, osszeirni, hogy mi van akcioban. Ha pl a sargadinne, akor ehetitek magaba vagy sargadinnye kremlevesnek is, amihez mar csak tejszin kell. Utana egy fincsi sult csirkecomb hasabburival.
Nem kell mindig vagyonokat kolteni kajara!
Amit meg venni szoktunk kajan kivul:
- nekem most kell egy korpasodas elleni sampon
- paromnak tusfurdo
- szajviz
- tapszer a babanak
- babaviz
- popsitorlo
- kutyakaja (7 db konzerv es egy tap)
- nekem egy benti papucs
Ennyi :)
Ma csak egyszer ettunk, mert kint dolgoztunk a kertbe es keson vettem ki a husit. Fuszeres sult csirkecombot csinaltam fott krumplival es ecetes salival :)
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást! Mindenkinek zöldet adtam, még azoknak is, akik szerint hülyék vagyunk.
Lehet, hogy az vagyok, de imádok enni és szart nem vagyok hajlandó, csak finomat.
A hasznos kommenteket köszönöm.
Egyébként nem értem, hogy mi ennyire furcsa ebben. Ha pl. bemész egy munkahelyre ahol van kajálda, akkor láthatod, hogy minden ember vesz levest, másodikat, sokszor még desszertet is és persze piát. Ez kb. 2000 Ft. 2 emberre ez 4000 Ft és hol a többi étkezés. Akkor náluk mennyi a havi költés? Ők is hülyék?
Na mindegy, a hasznos javaslatokat megfontolom :)
"láthatod, hogy minden ember"
Hát szerintem rohadtul nem. Nálunk majdnem mindenki hoz magával, vagy Cityfood-ot/Interfood-ot/Teletálat rendel, az kb. 3000-3500 forint EGY HÉTRE.
Én Cityfood-ot szoktam, kis adagot, egy hétre 2500 forint nekem. Laktató és finom, és változatosan kajálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!