Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogy hozzam ki havi 3 max 5...

Hogy hozzam ki havi 3 max 5 ezerböl a macska tartást (kaja)?

Figyelt kérdés
Jelenleg olyan havi 10000be kerül, (pl egy whiskas vacsira és reggelire 165-165 ft, szorozd fel) és ez túl sok. Hogy oldjam meg hogy ne kerüljön többe az ő kajája mint az enyém? Röhej hogy fél kiló kenyér 130 és 2 napig eszem, az ö egyszeri kajája meg több ennél. Szóval mi a titok?
2010. márc. 9. 18:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Az a titok, hogy ne Whiskast adj a macskának. De komolyan! :D

A mieink akciós száraztápot ettek meg 110-120 forintos konzerveket néhanapján. Keresd az akciókat, nézz körül a reklámújságokban, szórólapok között, mi aktuális és olcsó! Nálunk szokott lenni olyan, hogy valami egyszerű konzervből 100 forint darabja, akkor felvásároltunk egy raklappal.

(Egyébként, ivartalanítottuk őket, ha kellett, elvittük orvoshoz őket ezért-azért, oltattuk veszettség ellen őket + féregtelenítés - gyerekek miatt... Szóval nem nyomorgó macskákról beszélek. ;)

2010. márc. 9. 18:48
 2/15 anonim ***** válasza:

Vannak olcsóbb, de nem rossz minőségű cica kaják. Ezeket elkeverheted kenyérrel, főtt tésztával, ilyesmikkel.Adhatsz nekik olcsóbb száraz tápot is :)

Sok macskám volt már és mindegyik erős, egészséges volt, úgyhogy tanúsíthatom, hogy nem csak a méregdrága kaja a megfelelő (ezt főleg azoknak mondom, akik már kezdenek felháborodni...)

2010. márc. 9. 18:48
 3/15 anonim ***** válasza:
Röhögni fogsz, de ha rászoktatod egy normálisabb tápra (pl. a Purina One már elég normális minőség) és az mellett adsz neki nasinak konzervet, akkor röhögve ki fogsz jönni a 3-5 rugóból. Az alutasakosok és konzervek tápértéke olyan alacsony, hogy többször annyi kell belőlük mennyiségre, mint egy normális tápból.
2010. márc. 9. 18:50
 4/15 anonim ***** válasza:

hali

én még vadnyesedéket is adok nekik állateledelboltban lehet kpani egy nagy szatyorral 500 Ft és imádja. Vagy ha konzerv párti vagy akkor menny el a METROba ott 85Ft körül van egy konzerv, és olocsó tápot is találsz.

2010. márc. 9. 19:01
 5/15 anonim ***** válasza:

Jézusom, nekem 10 macskám nem kerül ennyibe:O

ötletek:

vegyél baromfiboltba csirke nyesedéket, vese, belsőségeket (vannak állateledelnek csomagoltak is, ezek jóval olcsóbbak!!)

De ha a Tescoban is veszel egy kis belőséget, elszeled apróra és összefőzöd egy kis rízzsel megvan 300 forintból és tápláló és finom!

pulyka és baromfi párizsit is adhatsz neki egy-két szeletet.

Egy macska fillérekből megvan, akár fincsi házikoszton is!

A miénk még a spenótot is megeszik, komolyan!

Lehet nekik farhátat is főzni, de úgy hogy a csontok is puhuljanak. A főzött kaja nagyobb adagban tovább tart, ha hűtőben eltárolod. néha azért vehetsz neki pl. egy száraztápot (2kg 1000 Ft)ez biztos sokáig elég, ha változatosan táplálkozik!)+néha konzerv macsekkaja is.

A kérdés az, hogy egy elkényesztetett whiskas macska, mennyire tér át a szegényesebb vegetálásra.

Macska féregtelenítés 3 havonta kell 1 tablettát, az csak 350 Ft.

Bolhaírtás: csepegtetős (1500-1800 Ft körül) ezt sem kell minden hónapban, elég ha csak bebolhásodik!

szerintem nem kerül ennyibe, kivéve ha beteg és állatorvost kell hívni!

2010. márc. 9. 19:04
 6/15 A kérdező kommentje:
köszi ezek hasznosak :) Mindenféle kajat probalgatunk.
2010. márc. 9. 19:20
 7/15 anonim ***** válasza:

Úgyy hogy nagy kiszerelésben vásárolsz.

Az én cicáim Cat Chow-t esznek, ami már egész jó miőség. 15 kg 12 000 Ft. a 2 macskámnak ez 10 hétig elég. Tehát 4 hét 4 800 Ft. És ez 2 macska. Tehát 2 400 Ft/macska/hó. E mellé kapnak néha nasinak valami alutasakosat, nem sokszor. Kb 3 000 Ft.-ot költök cicánlént havonta kajára. Azért ez így nagyon olcsó, és elmondhatom, hogy jó minőségű eledelt esznek a cicáim. :)

Javaslom ezt az oldalt:

[link]

Én innen szoktamrendelni. Nagyon gyorsak, kedvesek és olcsók. És van oldalt egy kis kalkulátor, hogy mennyiből etehetednaponta az állatodat. :) De azért ne a legolcsóbbat válaszd!

2010. márc. 9. 21:17
 8/15 anonim ***** válasza:

Szia! Az előttem szólóval értek egyet. Én is vettem még december végén egy 10 kg-os Royal Canint a cicámnak,15ezer volt. 3 hónap alatt max a fele fogyott el, pedig én csak ezt adok neki, illetve heti 2x-3x alutasakosat, ami 100-150 Ft-ból simán kijön. Erre max 1000-et költök havonta. A nagy táp valószínűleg kitart simán nyár végéig, akkor az úgy 8 hónap mondjuk, tehát 1800 Ft havonta+ 1000 a gagyikaja, így durván 3000 a kaja/hó. Tehát jól jársz, ha egyszer, mikor úgy épp több pénzed van veszel neki egy ilyen nagyot.

Jah és szerintem a tápban még az a jó -legalábbis az én cicám úgy lett szoktatva- hogy telerakod a tányérját és újratöltöd ha elfogyott, ő pedig akkor eszik, amikor akar és annyit, amennyit akar. A én cicám pl. kb. 2-3 óránként odasétál, eszik pár falatot, aztán megy vissza aludni vagy játszani. Az alutasakos kaját egyböl felfalja, gondolom az ízfokozók miatt és nem is olyan tápláló, mert tele van vízzel. A normális tápból kevesebbel is jóllakik (bár lehet, hogy nem olyan fincsi)Még sosem panaszkodott :-)

2010. márc. 10. 09:10
 9/15 A kérdező kommentje:
Én csak attól félek hogy megveszem neki aztán nem fogja megenni. Vagy ha ez van ezt kell szeretni nem kapsz mást akkor egy idö után rájön és rászokik?
2010. márc. 10. 09:24
 10/15 anonim ***** válasza:
így volt ez nálunk is havi 10.000 be volt a macska kaja pedig nem eszik sokat, és lecsökkentettem tescos tápra havi 1500Ft ból megvan, az elején rá sem nézett de rájött hogy ezvan.
2010. márc. 10. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!