Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A 100 %-os gyümölcslevekben...

A 100 %-os gyümölcslevekben vannak vitaminok?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretem őket, és kíváncsi vagyok, hogy valóban vannak-e benne vitaminok. Gondolom, ha 100 %-os, akkor igen... vagy nem?
2010. máj. 20. 20:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
82%

Mivel hőkezeléssel vannak tartósítva, így a bennük lévő vitaminok nagy részének kampec. Ezt némelyik vitaminadalékok hozzáadásával próbálja pótolni. Az otthon kifacsart gyümölcsöt meg nyersen iszod meg, benne van minden vitamin, ásványi anyag és illóolaj, ami a gyümölcsben található.

Mindenesetre a sok szarság fogyasztásától eléggé kitekeredett az ízlésed, ha a frissen facsart, rostos narancslevet gusztustalannak tartod. Szerintem az egyik legfinomabb innivaló, ha kellőképp érett narancsból készült.

2010. máj. 20. 22:06
 12/19 A kérdező kommentje:
Nem tekeredett ki az ízlésem, attól, mert más a tiéd. Akkor, ha te nem szereted az epret, akkor neked is kitekeredett ízlésed van? Egyszerűen számomra a narancs vagy teljesen szilárd, vagy teljesen folyékony: a 2 közti átmenet szerintem undi.
2010. máj. 20. 22:14
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Van olyan narancsprés is, ami csak a színtiszta levet nyomja ki belőle, a rostot nem. Nekünk is olyan az egyik, bár én a rostosat jobban szeretem.
2010. máj. 20. 22:26
 14/19 anonim ***** válasza:
86%

szia! én csak halkan szeretném neked megmondani, hogy mi gyártottunk márkás 100 % narancslevet /anno a Santal/és

munkámnál fogva ismertem a receptúrákat is.a 100 %-os narancslé valódi gyümölcskoncentrátum tartalma 20 % volt, a többi víz.

gondolom más gyártók sem csinálják másképp. és gondolj bele, hogy mennyi narancs kellene egy lt. 100 % szűrt lé kinyeréséhez.

hőkezelni pedig azt is kellene,mert másképp nem állna el

egy évig.

de még mindig a legjobb minőségűek a 100 %osnak nevezett

termékek.

üdv.

2010. máj. 21. 09:16
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nincs annyi narancs a földön, hogy ennyi 100%-os narancslé készüljön. Amikor beteg vagyok vagy csak sok vitamin szükséges a szervezetnek (télen) veszek egy pár kiló narancsot és hozzá vagy 5 grapefruitot. Egy narancsot és egy fél grapefruitot kicsavarok (ez kb. 2 dl), s megiszom. Néha vízzel hígítom, mert túl tömény (a rostokat is kikaparom belőle, teljesen, s igen, ilyenkor elég sűrű, pépes állagú (anyukám szerint moslék) italt kapsz. De én szeretem, s tudom, hogy az valóban 100%. Persze ezt meg is ehetném cikkezve, de a grapefruitot nem tudom másképp megenni.

Néha azért veszek ilyen 100%-os lötyiket is, de csak ritkán. Főként az áruk miatt hanyagolom őket. Pár hónapja pedig rászoktam a szénsavmentes vízre és az üres teára, illetve a limonádéra (cukor nélkül).

Azért jobbak, mint a 12 %-os levek.

2010. máj. 29. 17:54
 16/19 anonim ***** válasza:
Igen.
2010. máj. 30. 08:32
 17/19 anonim válasza:
Én azt hallottam,hogy a 100% az egy darab gyümi 100%-ra vonatkozik..A többi mind-mind egészségtelen anyag.....Tényleg inkább facsarj magadnak..Amúgy én ittam olyat amit helyben facsartak..Hasonlítsd össze már az ízüket is,az állagukat...Teljesen más...
2010. máj. 30. 18:48
 18/19 anonim ***** válasza:
Igen amit magadnak csavarsz, és az valóban 100%
2010. máj. 30. 19:42
 19/19 anonim ***** válasza:

Ja 100%XD. Pontosabban: Gyümölcs sűrítmény, Víz és hozzáadott gyümölcscukor meg vitamin (így van benne).

És valójában a sűrű gyümölcsöt átszállítják az óceánon és itt felvizezik... Inkább facsard magadnak:)

2010. máj. 30. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!