A 100 %-os gyümölcslevekben vannak vitaminok?
Mivel hőkezeléssel vannak tartósítva, így a bennük lévő vitaminok nagy részének kampec. Ezt némelyik vitaminadalékok hozzáadásával próbálja pótolni. Az otthon kifacsart gyümölcsöt meg nyersen iszod meg, benne van minden vitamin, ásványi anyag és illóolaj, ami a gyümölcsben található.
Mindenesetre a sok szarság fogyasztásától eléggé kitekeredett az ízlésed, ha a frissen facsart, rostos narancslevet gusztustalannak tartod. Szerintem az egyik legfinomabb innivaló, ha kellőképp érett narancsból készült.
szia! én csak halkan szeretném neked megmondani, hogy mi gyártottunk márkás 100 % narancslevet /anno a Santal/és
munkámnál fogva ismertem a receptúrákat is.a 100 %-os narancslé valódi gyümölcskoncentrátum tartalma 20 % volt, a többi víz.
gondolom más gyártók sem csinálják másképp. és gondolj bele, hogy mennyi narancs kellene egy lt. 100 % szűrt lé kinyeréséhez.
hőkezelni pedig azt is kellene,mert másképp nem állna el
egy évig.
de még mindig a legjobb minőségűek a 100 %osnak nevezett
termékek.
üdv.
Szerintem nincs annyi narancs a földön, hogy ennyi 100%-os narancslé készüljön. Amikor beteg vagyok vagy csak sok vitamin szükséges a szervezetnek (télen) veszek egy pár kiló narancsot és hozzá vagy 5 grapefruitot. Egy narancsot és egy fél grapefruitot kicsavarok (ez kb. 2 dl), s megiszom. Néha vízzel hígítom, mert túl tömény (a rostokat is kikaparom belőle, teljesen, s igen, ilyenkor elég sűrű, pépes állagú (anyukám szerint moslék) italt kapsz. De én szeretem, s tudom, hogy az valóban 100%. Persze ezt meg is ehetném cikkezve, de a grapefruitot nem tudom másképp megenni.
Néha azért veszek ilyen 100%-os lötyiket is, de csak ritkán. Főként az áruk miatt hanyagolom őket. Pár hónapja pedig rászoktam a szénsavmentes vízre és az üres teára, illetve a limonádéra (cukor nélkül).
Azért jobbak, mint a 12 %-os levek.
Ja 100%XD. Pontosabban: Gyümölcs sűrítmény, Víz és hozzáadott gyümölcscukor meg vitamin (így van benne).
És valójában a sűrű gyümölcsöt átszállítják az óceánon és itt felvizezik... Inkább facsard magadnak:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!