A 100 %-os gyümölcslevekben vannak vitaminok?
Figyelt kérdés
Nagyon szeretem őket, és kíváncsi vagyok, hogy valóban vannak-e benne vitaminok. Gondolom, ha 100 %-os, akkor igen... vagy nem?2010. máj. 20. 20:40
2/19 anonim válasza:
Ha olyan gyümölcslevet akarsz, ami tényleg 100%-os és vitaminok is vannak benne, akkor vegyél egy gyümölcscentrifugát, és tegyél bele friss gyümölcsöt! Meg nem innám azokat a dobozos vackokat.
3/19 anonim válasza:
A 100%-os az 100%-os, ha tetszik valakinek ha nem.Ugyanaz mintha te készítenéd.És igen vannak benne vitaminok.
4/19 A kérdező kommentje:
Dehát csaknem írják azt, hogy 100 %-os, ha nem az. Tehát tiszta gyümölcsből van, amiben van vitamin.
Köszönöm szépen a válaszokat!
2010. máj. 20. 21:08
5/19 anonim válasza:
Nagy tévhit hogy van benne,ráadásul sok cukor is,én nem iszok ilyen zagyvaságokat.
6/19 anonim válasza:
21.10: hívd ki a fogyasztóvédőket, ha találsz benne hozzáadott cukrot.Ja persze ha fel van tüntetve, akkor ne.De ugye tudjuk mit jelent a 100%.Vagy nem?
7/19 A kérdező kommentje:
Én kétlem, hogy van benne cukor, mert pl. a narancslé nagyon savanykás, nem érezni semmi cukrot benne.
2010. máj. 20. 21:17
8/19 anonim válasza:
A 100%os gyümölcsök mind gyümölcssűrítményből készülnek vízzel felhigítva.
Otthon talán nem így csinálja az ember.
9/19 A kérdező kommentje:
Én egyszer facsartam narancsot, de undi volt. Ilyen darabos volt, és majd elhánytam magam, ahogy ittam. Szóval csak vízzel van felhígítva? Az nem baj.
2010. máj. 20. 21:20
10/19 anonim válasza:
A 100%-os gyümölcslevek egészségesnek mondhatók, bár több hasznos komponens hiányzik ezekből is (rostok, enzimek, polifenolok, aminosavak, stb.). Elveszíti a gyümölcs a frissességét a szállítás és a félkész-, illetve késztermék tárolása során, ezen kívül a nyers gyümölcs hasznos anyagai is hatástalanná válnak a sőrítés közben. (Emiatt a dobozban lévő késztermék nem hasonlítható össze a dobozon sok esetben látható friss, vitamindús, nyers gyümölccsel.) E termékeknél arra kell ügyelni, hogy a 100%-os levek hígítatlan fogyasztásakor erősebb savhatás jelentkezhet a gyomorban, főként a savasabb gyümölcsök esetén (narancs-, grapefruitlé). A szomjoltó hatás is kisebb a magas természetes cukortartalom vízmegkötő hatása miatt, így hamarosan újra megszomjazunk. Ebből adódóan valamilyen - szénsavmentes ásványvízzel vagy tisztított csapvízzel történő - hígítás javasolható, amely gazdaságosabb és hatékonyabb szomjoltó hatású is egyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!