A laktózmentes tejtermékekből hogy szedik ki a laktózt?
Figyelt kérdés
2017. jún. 23. 17:47
1/4 anonim válasza:
Szerintem hasítóenzimet raknak hozzá, ami monoszacharidokká bontja a laktózt. (galaktóz és glükóz lesz belőle, ezek elemi cukrok, amit már meg bír emészteni a szervezet.
A szervezet is ezt csinálja, csak valakinek nem termelődik hasítóenzim, ezért errort nyom az emésztőrendszere, mert olyan, mint ha nullával akarnál osztani. Nem tudja értelmezni)
De biztos van már más módszer is, annyi mindent kitalálnak.
De sok laktózmentes terméket így csinálnak, ez bevett módszer.
2/4 anonim válasza:
Sehogy. Laktáz bontó enzimet adnak hozzà. Jobvvan jàr az ember,ha megveszi a normál árkategóriás laktózosat és dob rá egy szem tablettàt.
3/4 anonim válasza:
Ld. előző. Nem szedik ki, csak a hozzáadott laktáz miatt már benne felbomlik, ezért is olyan édes a laktózmentes tej.
4/4 anonim válasza:
Sehogy. Laktózmentes teheneket tenyésztettek ki. Azok laktózmentes tejet adnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!