Akik műanyagozzák a gyorséttermi kajákat, mire gondolnak, mi a mű benne?
"McDonald's-os marhahúspogácsa :D"
Alig van benne marhahús, nagyrésze szója :D Ami persze jó fehérjeforrás, de nem marhahús.
Nem zavar, hogy a meki SAJÁT honlapja szerepel a cikkben, amin ott vannak az összetevők? Csak, hogy segítsek, itt van magyarul is:
"Igazad van, mert a húspogácsában csak sz_r van. Nézd meg a Megetetett társadalom című filmet. Egyébként nem hallottál még a le nem bomló hamburgerről? Egy normális étel egy bizonyos időn belül lebomlik."
Én nem hiszem el, hogy nem fordult még elő soha veled, hogy egy zsemlét vagy kenyeret elfelejtettél kidobni és napokig, vagy akár több mint egy hétig ott maradt. Mi történt vele? Kiszáradt, aztán csókolom. Külsőre ugyan olyan volt, mintha új lenne. (Kivéve ha zacskóba tetted, mert akkor nem tud kiszáradni, bepenészesedik.)
#15
Értem én hogy ott vannak az összetevők, csak a 444 cikkének szenzációhajhászását ítélem el.
A paprikás krumpli sen csak paprika és krumpli, akkor most műkaja lesz tőle, mert nem nyersen eszi az ember hanem feldolgozva?
Kérdező, én értem, hogy te most jól oda akarsz csapni, de csak magadat égeted.
A hamburger nagyon finom és ízletes étel tud lenni, HA:
-a megfelelően érlelt, megfelelő marhahúsrészből, frissen, megfelelően darálva és fűszerezve, medium vagy medium rare készül
-friss, ízes, pirított, kovászos, jó búzából készült, nm tartósított buciba kerül
-megfelelő minőségű és arányú, friss zöldségek kerülnek mellé a hamburger stílusának megfelelően
-adalékmentes szósszal
Kérdésedre a szoros válasz: ami nem valódi étel, az műanyag. Műanyag minden tartósítószer, ízfokozó, állagjavító, a színezékek nagy része és a tartósítószerek is. Ami nem műanyag, az a hús, a zöldség, a tejtermék, a tojás, a gyümölcs, azaz a természetben előforduló élelmiszerek.
A kfc-s ételeknek elviselhetetlenül rossz ízük van, a hús pedig ízetlen broilercsirke, amit soha nem ennék meg. Csak kapirgáló állat húsát fogyasztom, annak pedig ezer jobb, ízesebb elkészítési módja van, mint olajban panírozva sütni.
A mekis gyorskaja számomra nem értelmezhető. Nulla zöldség, ízetlen, ócska zsömle, rossz ízű, agyonsütött "hús". A marha és a hamburger műfajának megcsúfolása. A lábszagú "sültkrumpliról" nem is beszélve.
"-friss, ízes, pirított, kovászos, jó búzából készült, nm tartósított buciba kerül "
Árulja már el valamelyik tartósítószer mániás ember nekem, hogy mi a pélónak kell tartósítani egy olyan ételt, ami az elkészítést követően NAGYON MAXIMUM pár órán belül úgyis eladásra kerül.
Pláne minek tartósítsanak egy olyan "bucit", ami órák alatt kiszárad és amúgy sem enné meg senki a világon.
Persze, amit leírtál az igaz, közel sem a Mekis kaja a kulináris élvezetek fellegvára, viszont nem is értem ezt a sznobizmust: mit vársz egy 300 forintos burgertől?
Azért mű, mert nincs benne, vagy csak minimális a tápanyagtartalma. Ellenben tele van cukorral, és ízfokozóval, ami bizonyítottan függővé tesz. Ha megszokod a "felfokozott ízeket", amit a nátrium-glutamát - de van ám ennek is ezer neve (vásárlómegtévesztés végett) - okoz, akkor már nem lesz számodra ízletes egy ízfokozó nélküli étel.
Gondold csak végig, melyiket választanád, egy házi burgert háztáji alapanyagokból, vagy a Mekis hambit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!