Hol tudok kapni olyan kávét, ami kicsit sem keserű?
Én megértem a kérdezőt, én nagyon szeretem a kávét, de nagyon érzékeny vagyok a keserűre, azt nem bírom és nem vagyok hajlandó édesítőt vagy cukrot használni kávéba (ahhoz túl sok kávét iszom).
A fajtában nem tudok segíteni, én instantot iszom és végigpróbálgatom az olcsó fajtákat (nekem megfelelnek a legkevésbé keserűek, nem vagyok ínyenc ebben). Nagyon nem egyformák a téren, ahogy a normál kávék sem.
De az elkészítéskor is van mozgástered. Készítheted gyengébbre, belerakhatsz egy csomó tejet, édesítheted...
Nálam egy nem igazán keserű kávé, nem erősen és távolról sem feketén, kókusztejjel édesítve már OK. Mindeme pontoknak teljesülniük kell, hogy ne legyen túl keserű számomra (de ha az, még meg tudja menteni valamelyest egy kis xilit).
"a kotyogósnál megégnek a kávészemek ezért lesz keserű"
Ez csacsiság!
Azon a hőfokon, amin megégnek a kávészemek, a kotyogó gumija már rég megolvadna és füstölne...
Tudom hogy ez nagyon régi kérdés, de itt hagyok egy kis infót. Starbucksban kipróbáltam a Blonde Roast nevezetű kávét és mindenféle ízesítő nélkül finom, majdhogynem édes volt. Utánajártam, és annyi hogy lágy pörkölésű (light roast) kávéból van. A Starbucks is árulja a saját light roast kávéját de persze drágán, de vannak alternatívák pl a Mandatro Fine Roast kávé, ami 100% arabica, és nem túl drága se:
Ez lefőzve egy kis tej hozzáadásával nagyon kellemes ízű, főztem kotyogós kávéfőzővel és géppel is, nagyon ajánlom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!