Milyen ízű a whiskey? Édes, savanyú, keserű? Akarok venni csak nem tudom hogy bejön e majd? És egy kicsit drága :S
Na, én meg a Johnnie Walkert szeretem legjobban, a Black Bush-t meg a Ballantine's-t.
Nem édes, nem savanyú, nem keserű. Alkohol. Gabonából égetett szesz. Talán az édeshez van a legközelebb, de ha likőrből indulsz ki, mint édes piából, akkor csalódni fogsz.
Jaj imádom, mikor az embrek a „kommersz” szóval dobálóznak, és valójában arra gondolnak, hogy „nekem nem elég jó”.
Egy párlatba ritkán kerülnek valódi édes, savanyú és keserű ízek, hiszen a lepárlás ezek eltüntetéséről (is) szól. Egy párlatnak inkább csak illatai vannak, amiket legfeljebb az érlelés tölgyfaíze egészít ki valamennyire.
Sokan „faízűnek” vagy „földízűnek” érzik elsőre a whiskyket, de kóstolás nélkül úgysem tudod eldönteni, ízlik-e majd. Az olcsóbbak közül 1-2 biztos nem fog ízleni, de ettől még egyébként szeretheted a whiskyt. Én is tudok mondani 3-4 divatos márkát, amit nem vennék a számba.
nem mondanám azt hogy a jim beam jhonny walker jack daniel's hitvány lenne és pl a ballantines lenne a jó. 2 fajta viszki van: skót és bourbon az előbb felsoroltak bourbon viszkik, ezek kicsit olajosabbak mint a skót, kevésbé érzed marónak.
a skótot én pl száraznak érzem és nagyon marja a torkomat és nem egy gagyi szarról beszélek mert 8ezer a chivas regal. nekem a kedvencem a jim beam, annak érzem leginkább az ízét, a jack daniel's szerintem vizesebb ízű... de mindenki maga dönti el hogy neki melyik szimpatikusabb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!