Milyen ízű a whiskey? Édes, savanyú, keserű? Akarok venni csak nem tudom hogy bejön e majd? És egy kicsit drága :S
Sznob magyarok, aha. Miközben te olyan italt ajnározol, amiből a saját hazájában (legálisan) 4000 Ft/0,5 liter fölött kezdődik a vállalható minőség. Miközben üvegenként kb. 300-800 Ft-ért vásárolják fel hozzá a gyümölcsöt.
De persze teljesen érthető, hogy egyesek a fiatalkorban megismert ízek (pl gyümölcs) után nem képesek újakat befogadni.
haevenly-heavenly
Nem sznobság, ízlés. Én például semmifajta pálinkát nem tudok meginni, egyszerűen nem esik jól, zavar a szaga és nekem rossz az íze, nem jön be.
A whiskey ír, a whisky skót. Te kimondottan az ír whiskeyre vagy kíváncsi?
Amúgy a tölgyfahordó adja meg a jellegzetes ízét, de gabonapálinka. Én azt az ízt kedvelem, amiben valamivel kevesebb a tölgyfa-, több a gabonaaroma.
Így pl a Ballantines nem éppen a szívem csücske. Sokan a Chivas Regalt tartják a csúcsnak, Nekem a Johnny Walker jobban ízlik.
Utolsó: a két betűzés hivatalosan is ugyanazt jelenti. Ez a megkülönböztetés egy túllihegett százéves marketingfogás, az ír whiskynek pl. 3 eredetvédett elnevezése van, ebből az egyik az „Irish Whisky”. Arról most nem beszélve, hogy „whiskey” lehet amerikai is, aminek stílusban semmi köze az írhez.
A bali-chivas-johnnie vonalban viszont igazad van, a chivas egy eléggé túlsztárolt márka, amit csak azért tartanak csúcsnak, mert abból nem létezik gagyi 3 éves változat, mint a többi divatos márkából.
8/19 esnek: 2 fajta whiskey van skót és bourbon?????
Szerintem scotch,ír,canadian,bourbon és tenessee.
Amiket te felsoroltál bourbonként( johnnie, jack, és jim)
ezek közül csak a Jim Beam a bourbon. A Johnnie Walker scotch,a Jack Daniel's pedig Tenessee.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!