Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Milyen ízű a whiskey? Édes,...

Milyen ízű a whiskey? Édes, savanyú, keserű? Akarok venni csak nem tudom hogy bejön e majd? És egy kicsit drága :S

Figyelt kérdés

2012. máj. 15. 21:24
1 2 3
 11/25 A Tengerész ***** válasza:
Bocs haewenli javít haevenly-re!
2012. máj. 19. 10:30
 12/25 Phoney ***** válasza:
33%

Sznob magyarok, aha. Miközben te olyan italt ajnározol, amiből a saját hazájában (legálisan) 4000 Ft/0,5 liter fölött kezdődik a vállalható minőség. Miközben üvegenként kb. 300-800 Ft-ért vásárolják fel hozzá a gyümölcsöt.

De persze teljesen érthető, hogy egyesek a fiatalkorban megismert ízek (pl gyümölcs) után nem képesek újakat befogadni.

2012. máj. 19. 12:06
 13/25 Snapette ***** válasza:
75%

haevenly-heavenly

Nem sznobság, ízlés. Én például semmifajta pálinkát nem tudok meginni, egyszerűen nem esik jól, zavar a szaga és nekem rossz az íze, nem jön be.

2012. máj. 19. 15:10
 14/25 anonim ***** válasza:
67%
A viszkinak szerintem szar íze van, én nem szeretem.
2012. máj. 20. 07:41
 15/25 anonim válasza:
69%

A whiskey ír, a whisky skót. Te kimondottan az ír whiskeyre vagy kíváncsi?

Amúgy a tölgyfahordó adja meg a jellegzetes ízét, de gabonapálinka. Én azt az ízt kedvelem, amiben valamivel kevesebb a tölgyfa-, több a gabonaaroma.

Így pl a Ballantines nem éppen a szívem csücske. Sokan a Chivas Regalt tartják a csúcsnak, Nekem a Johnny Walker jobban ízlik.

2012. máj. 20. 08:34
 16/25 Phoney ***** válasza:

Utolsó: a két betűzés hivatalosan is ugyanazt jelenti. Ez a megkülönböztetés egy túllihegett százéves marketingfogás, az ír whiskynek pl. 3 eredetvédett elnevezése van, ebből az egyik az „Irish Whisky”. Arról most nem beszélve, hogy „whiskey” lehet amerikai is, aminek stílusban semmi köze az írhez.

[link]

A bali-chivas-johnnie vonalban viszont igazad van, a chivas egy eléggé túlsztárolt márka, amit csak azért tartanak csúcsnak, mert abból nem létezik gagyi 3 éves változat, mint a többi divatos márkából.

2012. máj. 20. 09:07
 17/25 anonimalkoholista ***** válasza:
Nekem a kedvencem a Canadian Special Old, és még elég olcsó is!
2012. máj. 22. 10:58
 18/25 anonim ***** válasza:
Kesernyés,"erős" ezért citrom-szóda-jég amivel isszák. Nekem a "Famous Grouse" jött be ~4500 ft/7dl. Közel 800 féle Whisky létezik. Jó itvágyat! Deni
2012. máj. 22. 19:05
 19/25 anonim ***** válasza:
Nekem nem jön be - keserű:(((
2012. máj. 23. 21:52
 20/25 anonim válasza:
59%

8/19 esnek: 2 fajta whiskey van skót és bourbon?????

Szerintem scotch,ír,canadian,bourbon és tenessee.

Amiket te felsoroltál bourbonként( johnnie, jack, és jim)

ezek közül csak a Jim Beam a bourbon. A Johnnie Walker scotch,a Jack Daniel's pedig Tenessee.

2013. márc. 1. 15:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!