A vegák/vegánok miért csak állati származékot nem?
A vegánokat én azért nem értem mert az a hipotézisük hogy érző lényeg csak állatok lehetnek,
miközben bizonyított tudományos tény hogy a növényeknek is vannak a fájdalomra válaszreakcióik,
sőt fájdalom hatására amolyan kommunikációt is lefolytatnak hogy jelezzék más növények számára a veszély közeledtét.
Javasolnám minden vegánnak ezen dolgoknak is utánanézni,
bár ha ezt belátnák akkor csak követ meg földet ehetnének. (bár a homok is rengeteg mikroszkopikus életnek ad helyet) :)
Eldöntötték hogy csak akkor kihasználás, kegyetlenkedés
ha olyan lényről van szó ami az ember számára látható/hallható reakciót ad,
pedig az élet nem ér véget itt.
Lásd be, egy olyan vegánokat kritizáló kérdésd tettél fel, amiben még a mindenevő barátaink is "megvédtek" minket. Nekem nem fontos, hogy minden barátom, családtagom vegán legyen, csak engem ne szekáljanak minden egyes pillanatban, amikor meglátnak. Eleinte persze mondták a hülyeségeket, hogy pl: Mi lenne ha nem ölnénk meg azt a sok állatot? Mégis hol férnének el? Az állatoknak jó, hogy megszülethetnek, akkor is ha az életüket rossz körülmények között töltik, vagy ugye a tipikus "De a növények is éreznek fájdalmat"
Ezt komolyan van, aki elhiszi? Egy növénynek nincsenek gondolatai, nincs központi idegrendszere, védekező mechanizmusaik vannak, de fájdalmat nem éreznek. (Orvos-biológus apám szerint ez így van, inkább neki hiszek, na meg az összes többi hiteles forrásnak)
Amúgy van etikai vegán (fair trade cuccokat vesz, növényi étrendet követ, nem vesz bőr cuccokat, nem jár cirkuszba stb)-lássuk be, etiaki vegánnak lenni nagyon nehéz és drága, én nem tehetem meg, hogy minden egyes ruhadarabom fair trade, környezetkímlélő legyen, de igyekszem. Egy etikai vegán nem csak az állatok szenvedését nem akarja támogatni, ez többről szól.
Ha kiderülne, hogy a növények is rettegnek, szenvednek, félnek, éreznek fájdalmat, siratják kicsinyeiket, az nem hozna változást a vegánok életében. Mi megtesszük a lehető legtöbbet, de éhenhalni nem fogok, csak mert valaki szerint a növények is éreznek fájdalmat stb.
És van a vegán, aki igazából nem vegán, hanem növényi étrendet követő. "vegánsága" ellenére lehet állatkínzó is, a lényeg, hogy nem eszik, iszik állati eredetű dolgokat.
Mi a francért jelezné egy növény egy másiknak a veszélyt?
Hogy el tudjon szaladni?!? Az isten áljon meg téged!
A fájdalomérzethez idegrendszerre lenne szükség, ami a növényeknek nincsen, általános iskolás biológia tananyag...
Túl sokszor nézted meg a Happening c. filmet (ami amúgy jó film).
Ha "bizonyított tudományos tény"-re hivatkozol, linkeld be a forrását!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!