Mit egyek egésznap a munkahelyen, amitől nem lesz
székrekedésem?
Figyelt kérdés
Egy olyan injekciót kapok már két éve, amitől enyhe székrekedésem van. Most elhelyezkedtem egy munkahelyen, ahol egésznap zsemlét meg csokit eszegetek, mivel az olcsó és nem kell bajlódni vele. Viszont most mégjobban leállt a bélműködésem. Mit egyek egésznap, olyat ami olcsó, tartalmas és nem kell kés hozzá és nem csöpög? Természetesen olyan valami kellene, ami nem okoz székrekedést. Előre is köszönöm a válaszokat!
müzliszeletet, almát, zöldséget (nyersen hasábokra vágva bedobod egy kajásdobozba), gyümölcsöt, szendvicset korpás vagy teljes kiőrlésű kenyérből sok zöldséggel, szezámmagszeletet, sok-sok-sok folyadékot és még több folyadékot - a folyadékból legalább egy pohárnyi legyen rostos gyümölcslé
2010. máj. 14. 18:51
2/12 anonim válasza:
Sok zöldség és gyümölcs, joghurt vagy egyéb tejtermék. S persze az sem árt ,ha az ember tud mozogni. Most én is ilyentől szenvedek, pedig semmilyen gyógyszert nem szedek. Most vettem stadalax hashajtót, mert ez így nem mehet tovább. (Ma belázasodtam, megállt a szél és székrekedésem van már kb. 1 hete) Sajnos nem tartottam számon, hogy mikor megyek nagywc-re, s tegnap kelkáposzta főzeléket főztem. Ez így együtt, borzasztó.
Próbáld a K betűsöket is kerülni (karalábé, karfiol, kelkáposzta)
2010. máj. 14. 18:54
3/12 anonim válasza:
Ja, most látom, hogy ne csöpögjön. Esetleg olyan kefír stb. ami iható, mogyoró, magvak, szilvalekváros péksütemény. S a csoki csak kis mértékben jó, hosszú távon székrekedést okoz.
2010. máj. 14. 18:56
4/12 anonim válasza:
csoki, birsalmasajt, banán székrekedést okoz
2010. máj. 14. 19:07
5/12 anonim válasza:
Nekem legjobban az jön be, ha este otthon eszek joghurtot, főleg, ha natúr. Akkor reggel még itthon letudom a "nagydolgot" és nem kell szenvednem benn.
A spenót is beválik. :)
2010. máj. 14. 19:49
6/12 anonim válasza:
Én reggel iszom egy pohár kapucsinót, 2-3 dl tejben oldom föl a port. mire az utolsó kortyhoz érek, már futnom kell a wc-re :) de ha tejeskávét iszom, vagy kakaót, akkor is igy vagyok. a lényeg a nagy bögre tejen van :D
2010. máj. 14. 19:57
7/12 anonim válasza:
19:57 inkább a kávén, mivel az okoz hasmenést (enyhébb esetben csak jó bélmozgást)
2010. máj. 14. 20:38
8/12 anonim válasza:
Kedves utolsó, fél éve teljesen leszoktam a kávéról, reggelente vagy cappuchinot, vagy kakaót iszom. Az eredmény változatlan.
2010. máj. 14. 22:19
9/12 anonim válasza:
kedves utolsó
szerintem meg mivel leszoktál pszihésen jönnek nálad a dolgok.
bár lehet hogy a tejnek is lehet köze hozzá, de én azért gondolom ezt, mert én is amikor leszoktam a kávéról még utána egy jó 1-1,5 évig amikor ittam bármit reggel nyugodtan úgy ahogy előtte a kávét, (tea, víz, almalé tök mindegy mit ittam, de ugyan abban az időben és környezetben) ugyan úgy mentem a végén wc-re mint a kávénál... nekem is csak mondták akkor hogy lehet tudat alatti dologról van szó:D
(ez csak érdekességként)
a teljes kiörlésű dolgok sajnos nem drágák, de jön a jó idő és a gyümölcsök egyre olcsóbbak lesznek. ivójoghurtok vagy kefíreket lehet már olcsóbbakat kapni. de otthon is készíthetsz magadnak szendvicset egy kis felvágottal és salival benne.
2010. máj. 14. 22:44
10/12 anonim válasza:
Nekem is voltak ilyen gondjaim (és vannak is ha nem figyelek oda...) Nekem ezek váltak be: napi fél marék dió elrágcsálása egyszerre, vagy 1-2 evőkanál házi szilvalekvár reggel éhgyomorra vagy 4-5 aszalt szilva és a kefír is hatásos nekem. És hogy minél hamarabb távozzon este - reggel egy kis törzskörzés 1-2 felülés kicsit serkenti a bélmozgást, hogy ne legyen ideje felszívódnia a belekben a nedvességnek a székletből!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!